ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας απέτρεψε την ευθανασία γυναίκας στην Κολομβία – Είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Ο Πάπας απέτρεψε την ευθανασία γυναίκας στην Κολομβία – Είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Η Κονσουέλα Κόρντομπα, μια νεαρή γυναίκα από την πόλη Istmina στη βορειοδυτική Κολομβία, είχε αποφασίσει να θέσει τέλος στη ζωή της με ευθανασία στις 29 Σεπτεμβρίου.

  Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της το 2012, ήταν μια όμορφη κοπέλα μέχρι το 2.000, όταν ο πρώην σύντροφός της την περιέλουσε στο πρόσωπο με οξύ. Παρά τις 87 χειρουργικές επεμβάσεις η Κονσουέλα εξακολουθεί να είναι παραμορφωμένη, αναπνέει με ειδικά σωληνάκια και τρέφεται μόνο με υγρή τροφή ενώ πρόσφατα μια μόλυνση στον εγκέφαλο χειροτέρεψε την υγεία της. Η απόφαση να κάνει ευθανασία είναι σύμφωνη με τον νόμο στην χώρα της, όπου η ευθανασία επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη στην Κολομβία, συναντήθηκε με την Κονσουέλα και εκείνη τον ρώτησε αν έχει την έγκρισή του να κάνει ευθανασία. ΟΠοντίφικας της ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την απόφασή της και της είπε πως την βρίσκει «όμορφη και γενναία». «Μου είπε όχι, μου είπε ότι είμαι πολύ γενναία και πολύ όμορφη. Αυτό μου άλλαξε τη ζωή, τώρα θέλω να ζήσω», δήλωσε η νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι ο θεός θα φέρει την γαλήνη στη ζωή της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση: Είναι έτοιμο! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης τους - Φωτογραφίες

Σοβαρό τροχαίο στη Μαλούντα: Ποια η κατάσταση της υγείας του 31χρονου οδηγού που συγκρούστηκε σε πάσσαλο της ΑΗΚ

«Τυλίχθηκε» στις φλόγες τρακτέρ στη Λευκωσία  – Αποκλείστηκε η σκηνή  



Δολοφονία στην Πάφο: Διάταγμα 8ημερης κράτησης στον πρώην σύζυγο - Ποιος ανέλαβε τα 2 τους παιδιά - Εν αναμονής της νεκροτομής

Δολοφονία στην Πάφο: Διάταγμα 8ημερης κράτησης στον πρώην σύζυγο - Ποιος ανέλαβε τα 2 τους παιδιά - Εν αναμονής της νεκροτομής

Δικαστικό διάταγμα προσωποκράτησης για 8 ημέρες εκδόθηκε για τον 48χρονο ύποπτο για τη δολοφονία της 41χρονης πρώην συζύγου του στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top