ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πρόσκληση Γ. Παπανδρέου σε Ακιντζί στη Διεθνή - «Εχθρική ενέργεια προς την Κυπριακή Δημοκρατία»

Πρόσκληση Γ. Παπανδρέου σε Ακιντζί στη Διεθνή - «Εχθρική ενέργεια προς την Κυπριακή Δημοκρατία»

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την πρόσκληση που απέστειλε και αποδέχθηκε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζή.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», ο Γ. Παπανδρέου, απέστειλε πρόσκληση στον Ακιντζή, δίνοντας του βήμα σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη, κάτι που αξιοποίησε ο Τ/κ ηγέτης για να κατηγορήσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά για το αδιέξοδο στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού. Σύμφωνα με τον «Φ» η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι είναι μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που για ακόμα μια φορά ο Γ. Παπανδρέου λειτούργησε αντιδεοντολογικά και αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ μελετά σοβαρά την στάση που θα τηρήσει τόσο έναντι της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο έναντι του προέδρου της. Λανθασμένα και επικίνδυνα χαρακτήρισε το ΔΗΚΟ, τα μηνύματα που στέλλουν οι ενέργειες του Γ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φ», η ενέργεια αυτή είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και εχθρική προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυρπριακό Ελληνισμό. Όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να μην επιτρέπει στον Μουσταφά Ακιντζί να παίζει το παιγνιδι αναβάθμισης του ψευδοκράτους επισημαίνει το επιτελείο Λιλλήκα, που καταγγέλλει τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό ότι λειτουργεί κατ’ επανάληψη αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top