ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στην Κύπρο «κατεβαίνουν» πράκτορες του FBI

Στην Κύπρο «κατεβαίνουν» πράκτορες του FBI

Στην Κύπρο για να λάβουν καταθέσεις σχετικά με την υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων, αναμένεται να βρεθούν πράκτορες του FBI το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" που υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Μανώλη Καλατζή, οι πράκτορες του FBI αναμένονται στο νησί για να πάρουν καταθέσεις μέσω Κυπρίων ανακριτών, από δικηγόρους, στελέχη τραπεζών, λογιστές και κρατικούς λειτουργούς που έχουν γνώση στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Φαίνεται πως ο ρόλος των κυπριακών αρχών, ήταν καθοριστικός στην δίωξη του Μάναφορτ, έτσι οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τη συνεργασία. Οι κυπριακές αρχές, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, όταν έφθασε το αίτημα δικαστικής συνδρομής, κινήθηκαν με ταχύτητα και εχεμύθεια, ώστε να αποκαλύψουν τους λογαριασμούς Μάναφορτ, όπου υπήρχε δραστηριότητα με διακίνηση πολλών εκατομμυρίων από πηγές στη Ρωσία και Ουκρανία, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στις αρχές των ΗΠΑ. Ο Πολ Μάναφορτ, έχει τεθεί σε κατ' οικόν περιορισμό με εγγύηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Θυμίζουμε ότι ο Πολ Μάναφορτ ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Πολ Μάναφορτ και ο Ρικ Γκέιτς, προστατευομένου του Μάναφορτ και δεξί του χέρι, διακινούσαν μαύρο χρήμα μέσω offshore εταιρειών στην Κύπρο, τις Σεϊχέλες τον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΥΠΟΙΚ: Μας αδικούν τα δημοσιεύματα για το ξέπλυμα ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top