ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ρικάρντο Φερνάντες αποκλειστικά στο ThemaSports για το ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ

Ο Ρικάρντο Φερνάντες αποκλειστικά στο ThemaSports για το ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ

Συνέντευξη στον Γιώργο Λεωνίδου

Ντέρμπι αιωνίων περιλαμβάνει το μενού της 12ης αγωνιστικής και το Themasports επικοινώνησε με ένα σπουδαίο παικταρά που άφησε τη σφραγίδα του στα κυπριακά γήπεδα.

Αγωνίστηκε και στις δυο ομάδες (πολύ περισσότερο στον ΑΠΟΕΛ που πέτυχε σπουδαία πράγματα), έπαιξε σε πολλά παρόμοια παιχνίδια και η δική του άποψη έχει βαρύνουσα σημασία.

Ο λόγος για τον Ρικάρδο Φερνάντες ο οποίος παρά τα 39 του χρόνια εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο στην πορτογαλική Φελγκουέϊρας. 

Ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός κατάθεσε τις απόψεις του όσον αφορά το μεγάλο σημερινό (17/11) ντέρμπι.

Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά όσα είπε στο ThemaSports:

Γεια σου Ρικάρντο. Ντέρμπι έχει αυτή την αγωνιστική ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ με γηπεδούχους τους πράσινους. Ένα σχόλιο για το παιχνίδι.

«Αυτό είναι το πιο όμορφο παιχνίδι που μπορεί να παίξει κάποιος και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ενθουσιασμένοι και θέλουν να αγωνιστούν σε αυτό το ματς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο και κατά την προσωπική μου άποψη είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Κύπρο».

Ποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν την διαφορά σε ένα τέτοιο ματς και να αποτελέσουν τα κλειδιά της ομάδας τους;

«Πάντα προσπαθώ να παρακολουθώ το κυπριακό ποδόσφαιρο και όλες τις ομάδες όμως δεν είναι εύκολο να γνωρίζω τα πάντα. Ξέρω πως το τελευταίο διάστημα ο Μίκαελ Ποτέ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και επίσης ξέρω πως η Ομόνοια έχει ικανότητες, όχι μόνο φέτος αλλά και τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως θα είναι ένα καλό παιχνίδι και για τον Ντάρμπισαιαρ για να πάρει τα πάνω του, επίσης ο Μαργκάσα κάνει φανταστική χρονιά και είναι σημαντικός παίχτης ειδικά σε αυτό το ματς. Επιπρόσθετα δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τον Νούνο Μοράις καθώς κρατά την ισορροπία της ομάδας του ΑΠΟΕΛ».

Η Ομόνοια θα έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα επηρεάσει την έκβαση της αναμέτρησης;

«Δεν το νομίζω, είναι ένα παιχνίδι με τις πιθανότητες να βρίσκονται στο 50-50 όπως όλα τα ντέρμπι. Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Κύπρο όπως είπα προηγουμένως, ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο, με τους περισσότερους τρελούς με την καλή έννοια οπαδούς, ίσως και στον κόσμο ολόκληρο. Όλα είναι έτοιμα για να έχουμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ελπίζω χωρίς προβλήματα ανάμεσα στους οπαδούς επειδή στο τέλος όλοι μένουν στην ίδια πόλη. Είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να πούμε πως όλα είναι στο 50-50 και οι πιθανότητες μοιρασμένες».

Η μάχη των πάγκων είναι πολύ σημαντική σε ένα ντέρμπι. Θα παίξουν ρόλο τα συστήματα και οι τακτικές των δυο προπονητών;

«Είναι πολύ σημαντικό το πάθος αλλά είναι πιο σημαντικό κατά την άποψή μου το μυαλό. Και το μυαλό ξεκινά από τον προπονητή. Πιστεύω πως και οι δυο, και ο Πάμπος Χριστοδούλου και ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ ικανοί και έξυπνοι προπονητές. Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο οι κόουτς στα παιχνίδια».

Το ΑΠΟΕΛ μετά από τέσσερις μέρες θα έχει παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο ΓΣΠ. Θα τον επηρεάσει αυτό;

«Το να παίζεις απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάτι διαφορετικό και φανταστικό όμως το να παίζεις ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ είναι εξίσου το ίδιο συναίσθημα, είναι ένα φανταστικό παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως κανένας δεν θα σκέφτεται την Ρεάλ όταν θα αγωνίζεται ενάντια στην Ομόνοια».

Η Ομόνοια αγνοεί την νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ εδώ και πέντε χρόνια. Πιστεύετε πως η προιστορία θα παίξει κάποιο ρόλο; Είτε θετικό με την έννοια ότι είναι καιρός κάποτε να κερδίσουν οι πράσινοι τον αιώνιο, είτε αρνητική από άποψης ψυχολογίας;

«Είναι ψυχολογικό το πρόβλημα για την Ομόνοια να μην κερδίζει το ΑΠΟΕΛ εδώ και πέντε χρόνια, όμως επίσης έχω την άποψη ότι η Ομόνοια με τον Πάμπο στο τιμόνι, ο οποίος είναι πολύ έξυπνος, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Από την μια μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία των παικτών της Ομόνοιας η πρόσφατη προϊστορία και το γεγονός ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν κερδίζουν τον ΑΠΟΕΛ, μπορεί να τους φορτώσει με πίεση, όμως από την άλλη ο Πάμπος ξέρει πώς να φτάνει σε νίκες και ξέρει τον τρόπο για να τα καταφέρνει».

***Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Ρικάρντο Φερνάντες στο ThemaSports. Μιλά για τα χρόνια που πέρασε στην Κύπρο, το μέλλον του, τον συμπαίκτη που έλεγαν απλά “καλημέρα” και στο τέλος έγιναν αχώριστοι και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top