ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτο «καυτό», οι «παλιοί» παίκτες που ξέρουν και το «δεν πάει άλλο»!

Πρώτο «καυτό», οι «παλιοί» παίκτες που ξέρουν και το «δεν πάει άλλο»!

Δεν την… σηκώνει άλλο την Ομόνοια για βαθμολογικές απώλειες.  Σε ένα ντέρμπι, όμως, όπως είναι το βραδινό (19:00), αιωνίων κιόλας, με ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας όλα είναι πιθανά.

Παρόλα αυτά, η βαθμολογική θέση που βρίσκεται σήμερα η Ομόνοια και η κατάσταση της δεν την αφήνουν να σκέφτεται βαθμολογικές απώλειες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Με ένα παιχνίδι στο… χέρι, η Ομόνοια ψάχνει την εξιλέωση, το τρίποντο, απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο που θα επαναφέρει για τα καλά την ηρεμία και το καλό κλίμα στο οικοδόμημα των «τριφυλλοφόρων».

Με τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου επιβάλλεται να υπερβάλει εαυτό, να κοιτάξει κατάματα τον ΑΠΟΕΛ, να έχει αυτόν τον ενθουσιασμό που θα μπορέσει να… διαγράψει τις κακές στιγμές των προηγούμενων αγώνων.

Ήττα της Ομόνοιας από τον ΑΠΟΕΛ, θα φέρει την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, ακόμη πιο κάτω, να πέφτει από την πρώτη εξάδα, να μεγαλώνει η «φουρτούνα» και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά και να προβλέψει τις συνέπειες νέου αρνητικού αποτελέσματος.

Νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου θα δώσει ανακούφιση, χαμόγελα και θα αυξήσει συνάμα και την πίεση και τις προσδοκίες για τη συνέχεια.

Στην Ομόνοια υπάρχουν παίκτες που γνωρίζουν από τέτοια ντέρμπι, όπως είναι το βραδινό με τον ΑΠΟΕΛ.  Μαργκάσα, Χριστοφή, Νταρμπισάιρ, Κατελάρης, Παναγή είναι παίκτες που στο παρελθόν έζησαν τέτοιες «καυτές» αναμετρήσεις.  Σίγουρα, κάποιοι εξ αυτών θα αγωνιστούν. Το περισσότερο βάρος θα πέσει σε αυτούς που γνωρίζουν τι στοιχεία πρέπει να δώσει η Ομόνοια στον αγωνιστικό χώρο για να φέρει την αποστολή εις πέρας.

Όσο δε για τον προπονητή, Πάμπο Χριστοδούλου, θα έχει το πρώτο ντέρμπι αιωνίων, ως κόουτς της μίας εκ των δύο μεγάλων ομάδων της πρωτεύουσας.  Είναι το πρώτο του ντέρμπι αιωνίων, Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, που θα ζήσει από τον πάγκο της μίας ομάδας. Παρόλα αυτά, ως προπονητής της ΑΕΛ κυρίως, στην πρώτη του θητεία στον γαλαζοκίτρινο πάγκο, ο Πάμπος Χριστοδούλου ήξερε και είχε τον τρόπο για να περάσει νικηφόρα από το ΓΣΠ.  Άλλο ΑΕΛ και άλλο τότε, άλλο Ομόνοια και ντέρμπι αιωνίων, όμως, για τον Κύπριο κόουτς που «παίζει» ένα από τα «καυτά» του παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο από τον καιρό που κάθισε στον πάγκο των «τριφυλλοφόρων».  Ναι μεν η Ομόνοια αυτή την ώρα είναι ψηλότερα από τον ΑΠΟΕΛ στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι έχουν περισσότερα παιχνίδια να δώσουν ακόμη από ότι οι «τριφυλλοφόροι» και η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήδη έριξε αρκετούς πολύτιμους βαθμούς στα «σκουπίδια»!  Άρα, δεν πάει άλλο να συνεχιστεί η απώλεια βαθμών εάν θέλει η Ομόνοια για κάτι το πρωταγωνιστικό στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης:

Τα πλάνα του Πάμπου… για να «σπάσει» την αρνητική παράδοση (γράφημα ενδεκάδας)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top