ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «Κυρία» έχει μέταλλο και η δικαίωση του Λέβι!

Η «Κυρία» έχει μέταλλο και η δικαίωση του Λέβι!

Ο Πάνος Λάρκος, που βρισκόταν στο γήπεδο, αναλύει την εμφάνιση της «Κυρίας» στο ΓΣΖ. Το μέταλλο που έχει ως ομάδα, ο Καμαρά και η… ποιότητα στο ρόστερ.

Επιμέλεια κειμένου: Κύπρος Εγγλέζος

Η Ανόρθωση κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από το ΓΣΖ, κερδίζοντας τον Ερμή με 2-1. Με αυτό το αποτέλεσμα, επιστρέφει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει διατεθειμένη να παραμείνει. Το σύνολο του Ρόνι Λέβι, δεν θα πεις ότι έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, όμως έδειξε ότι έχει την ποιότητα που κάνει τη διαφορά.

Ο Ισραηλινός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1. Στον άσσο βρισκόταν ο Αρούς, με την τετράδα της άμυνας να μην αλλάζει. Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς και Σιβού, έχουν τη φανέλα βασικού… στο σπίτι τους. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Βίκτορ, Γκάντσιεφ και Ράγιος, ενώ στα «φτερά» οι Παλάνκα και Αμπντουλάγιεφ, με τον δεύτερο να παίρνει τη θέση του Καλό που έμεινε εκτός αποστολής. Στην κορυφή της επίθεσης, κράτησε τη σκυτάλη ο Καμαρά.

Η Ανόρθωση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες ψάχνοντας το γκολ. Εκτός από την κατοχή όμως, δεν υπήρχε το υπόλοιπο με τον Ρόνι Λέβι να είναι εκνευρισμένος στα πρώτα λεπτά και να δίνει οδηγίες στους παίκτες του. Ο Ισραηλινός, από την ώρα που έβαλε… πίεση, ευτύχησε η «Κυρία» να ανοίξει το σκορ. Μετά έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Από την ώρα που ξεδιπλώθηκαν τα χέρια του, έβγαλε από το… τσεπάκι του την τακτική διαχείρισης. Ασχέτως αν ήταν πολύ νωρίς στο παιχνίδι, το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Στην επανάληψη, προσπάθησε να συνεχίσουν οι φιλοξενούμενοι στην ίδια τακτική όμως μια αδράνεια της άμυνας τους άλλαξε τα σχέδια. Κάπου εκεί πήρε την πρωτοβουλία ο Ισραηλινός και ρίσκαρε. Με «αστραπιαίες» κινήσεις, έριξε στην μάχη τον Αντρέ Άλβες αντί του Αζέρου και θέλησε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού, αλλάζοντας και το σύστηλα σε 4-4-2. Η «Κυρία» πατούσε όλο και περισσότερο περιοχή, παρόλο που δε βρήκε την κλασσική ευκαιρία. Έβγαλε όλη της την επιθετικότητα μέσα σε ένα δεκάλεπτο και δεν άργησε να έρθει το ζητούμενο.

Από τη στιγμή που βρέθηκε για δεύτερη φορά μπροστά, ο Λέβι άφησε τους παίκτες του ψηλά, ενώ έψαξε και το τρίτο που θα σκότωνε το παιχνίδι. Αν και δεν τα κατάφερε ο Άλβες να το κάνει, ο Ισραηλινός προχώρησε σε ακόμη δυο αλλαγές… φρεσκάδας και επιστροφής σε 4-2-3-1, δίνοντας την ευκαιρία στον Καμαρά να αποθεωθεί.

Πλέον, η «Κυρία» με αυτή τη ψυχολογία, θα υποδεχθεί για το φινάλε του πρώτου γύρου την ΑΕΛ, σε ένα ντέρμπι που χρίζει απόλυτης σοβαρότητας. Η ΑΕΛ δείχνει να βρίσκει τον καλό της εαυτό το τελευταίο διάστημα και είναι δεδομένο ότι θα βάλει δύσκολα.

Πήρε το όπλο του…
Ο Καμαρά συνεχίζει από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σκόραρε και παίρνει την απαραίτητη ψυχολογίας εν όψει της συνέχειας. Μάλιστα, το γκολ που πέτυχε είχε αρκετό βαθμό δυσκολίας.

Δικαίωση…
Ο Ρόνι Λέβι βλέποντας τον Καμαρά να βρίσκει ξανά δίκτυα, μπορεί να νιώθει δικαιωμένος με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγο διάστημα για τον φορ της Κυρίας.

Δεν ήταν…
Η Ανόρθωση δεν ήταν καλή στο δημιουργικό κομμάτι. Από την άλλη, εκεί που πήγαινε να φορτσάρει, ερχόταν το γκολ. Παρ’όλα αυτά, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει, με τις περισσότερες φάσεις να προέρχονται από στημένα.

Από τα αριστερά, από τα αριστερά!
Κάπως έτσι ήταν σήμερα η Ανόρθωση. Με την ποιότητα Πράνιτς και Παλάνκα στην πτέρυγα και με τον Ράγιος να συγκλίνει περισσότερο στα αριστερά, η Κυρία δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες από αυτή τη πλευρά. Από εκεί προήλθε και το γκολ του Καμαρά.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top