ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Η δολοφονία της εγκύου Τζούλιας και της 3χρονης κόρης της που συγκλόνισε το Παγκύπριο - Η συμβολή του ισοβίτη "Κίτα" στην εξιχνίαση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Η δολοφονία της εγκύου Τζούλιας και της 3χρονης κόρης της που συγκλόνισε το Παγκύπριο - Η συμβολή του ισοβίτη "Κίτα" στην εξιχνίαση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι δολοφονίες της Τζούλιας Οπόροκ και της 3χρονης κόρης της, Βικτώρια Ποζίδη, συγκλόνισαν το Παγκύπριο τον Δεκέμβρη του 2011.

Η 24χρονη Τζούλια, ήταν από την Μολδαβία και τα τελευταία τρία χρόνια πριν την δολοφονία της, συζούσε με τον 30χρονο Κύπριο, Θεόδωρο Θεοφάνους.

Η Βικτώρια Ποζίδη, ήταν παιδί από τον προηγούμενο σύντροφο της 24χρονης, ενώ εκείνη την περίοδο ήταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της για το δεύτερό της παιδί.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, τον Δεκέμβριο του 2011, η 24χρονη Μολδαβή, είχε εντοπιστεί νεκρή σε παραλία στην περιοχή Γεροσκήπου, μέσα στο αυτοκίνητό της. Είχε δεχθεί πυροβολισμούς στο πρόσωπο, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Μετά από μία περίπου ώρα, σε κοντινή απόσταση από το άψυχο σώμα της 24χρονης, εντοπίστηκε νεκρή και η τρίχρονη κόρη της, Βικτώρια.

Σημειώνεται ότι, οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το πτώμα του παιδιού, αποφάνθηκαν ότι είχε κακοποιηθεί βάναυσα πριν από το θάνατό της.

Για τη δολοφονία της 24χρονης εγκύου, Τζούλια Οπόροκ και της 3χρονης κόρης της, Βικτώρια, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Πάφου, ο 30χρονος κομμωτής, Θεόδωρος Θεοφάνους.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 30χρονο κατηγορούμενο για το διπλό έγκλημα, επιβάλλοντάς του ποινή δια βίου φυλάκισης για εκ προμελέτης φόνο της Τζιούλιας Οπόροκ, τριάντα πέντε χρόνων για το φόνο της τρίχρονης Βικτώριας, δέκα χρόνια για κατοχή πιστολιού και επιπλέον δέκα για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Το δικαστήριο τότε, είχε απορρίψει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ενώ έκρινε αξιόπιστη την κατάθεση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος είχε οδηγήσει την Αστυνομία στο όπλο του φόνου.

O "Κίτας", είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Θεοφάνους, στις φυλακές και του εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο έχει εκδικαστεί τόσο σοβαρή υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Κίνητρο του στυγερού εγκλήματος, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν η παθολογική ζήλια αλλά και τα οικονομικά προβλήματα του 30χρονου, ο οποίος πλήρωνε τόκους 30.000 ευρώ σε δόσεις σε τοκογλύφους. Η Τζιούλια του είχε υποσχεθεί ότι θα του δάνειζε 300 χιλιάδες ευρώ που θα έπαιρνε δήθεν από τον παππού της και όταν κατάλαβε ότι τον κορόιδευε, εξαγριώθηκε.

Την Κυριακή 10/12/2017, θα πραγματοποιηθεί το 6ο ετήσιο μνημόσυνο της Τζούλιας και της Βικτώριας, στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου της συνοικίας Μούτταλλου στην Πάφο. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top