ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιωακείμ Vs Αυγουστή: Μία διαφορετική μονομαχία με ιδιαιτερότητες

Ιωακείμ Vs Αυγουστή: Μία διαφορετική μονομαχία με ιδιαιτερότητες

Γράφει ο Αντρέας Μιχαήλ

Είναι κοινός παραδεχτό πως ένας ποδοσφαιρικός αγώνας θα έχει για πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών.

Τι γίνεται όμως όταν για κάποιους λόγους η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα; Αν υπάρχουν κενά στο χώρο της άμυνας ή στο χώρο του κέντρου; Εδώ έρχονται να προστεθούν οι αφανείς ήρωες που κατ’ εμέ είναι το μεγαλύτερο βαρόμετρο για μια ομάδα. Λίγοι είναι αυτοί που δίνουν την ανάλογη βαρύτητα στους προπονητές και τους πιστώνουν την καλή εικόνα της ομάδας.

Ένα παιχνίδι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κερδηθεί αλλά μπορεί και να χαθεί. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κανείς δεν θα θυμάται την αλλαγή στο σύστημα ή του ποδοσφαιριστή που έκανε ο προπονητής για να έρθει η επιτυχία, αλλά θα θυμάται μόνο τον ποδοσφαιριστή που σκόραρε η έσωσε την ομάδα του.

Από την πλευρά τους αυτή οι προπονητές και εδικά των μεγάλων ομάδων, έχουν εκτός από το προπονήσουν και να στήσουν την ομάδα τους, έχουν να διατηρήσουν το κλίμα της ομάδας και την ψυχολογία των παικτών σε ψηλά επίπεδα καθώς να διατηρούν ένα πνεύμα οικογένειας μεταξύ παικτών .

Ένα καταλυτικό σχόλιο για να προχωρήσουμε στην ανάλυση μας είναι πως οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο παρουσιάζουν τον χαρακτήρα του προπονητή τους. Στην συνέχεια του αφιερώματος μας θα σας αναλύσουμε τους προπονητές του ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα σε θέματα ψυχολογίας αλλαγών, σύστημα και προσωπικότητα.

ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ:

Σωφρόνης Αυγουστή: O Κύπριος τεχνικός είναι «μάνα» σε τέτοια θέματα. Η εικόνα που βγάζει η ομάδα του Απόλλωνα στον αγωνιστικό χώρο είναι προϊόν αυτού. Κατάφερε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του και γενικά στα θεμέλια της ομάδας τον πρωταθλητισμό. Ο κάθε ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας υιοθέτησε το στίγμα του νικητή στο παιχνίδι του. Οι τελευταίες τρείς νίκες με καθαρό και ευρύ σκορ στο πρωτάθλημα, έδωσαν άλλο αέρα για τη συνέχεια. Η ομάδα εμπνέει εμπιστοσύνη στα χέρια του «τρελού» Αυγουστή. Η ήττα κόντρα στην Έβερτον δεν μπορεί να αλλοτριώσει την ψυχολογία της ομάδας μιας και το μέγεθος και το όνομα του αντιπάλου μιλάει από μόνο του. Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου παιχνιδιού δεν επηρεάζει. Πιο έτοιμος από ποτέ ο φετινός Απόλλωνας για να κτυπήσει τον πολυπόθητο τίτλο, και όλα αυτά χάρης τον άνθρωπο που ακούει στο όνομα Σωφρόνης Αυγουστή.

ΤΟΜΕΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ:

Σωφρόνης Αυγουστή: Στον τομέα των αλλαγών δεν θα περιμένουμε και πολλές διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα της αρχικής εντεκάδας. Ο παροπλισμένος την προηγούμενη αγωνιστική Εστεμπάν Σακέτι είναι ετοιμοπόλεμος για το πλάνο του προπονητή του. Ένας ποδοσφαιριστής «γρανάζι» για τον νευραλγικό χώρο του κέντρου, που μπορεί να δώσει πολλές μάχες.

ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ: (4-2-3-1)

Σωφρόνης Αυγουστή: Το γνωστό του (4-2-3-1), είναι το πιο λογικό ότι θα παραταχθεί ο Απόλλωνας κόντρα στους πράσινους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή στο σύστημα αυτό κατάφερε να βρει την σωστή του συνταγή και ισορροπία στο παιχνίδι του. Το πιο πιθανό θα κρατήσει την ίδια συνταγή με την οποία αγωνίστηκε στο εκκωφαντικό 6-0 απέναντι στην Πάφο. Στα θετικά η επιστροφή του Σακέτι. Από την άλλη πάει στην Λευκωσία να βρει μια λαβωμένη Ομόνοια. Ο Κύπριος κόουτς ξέρει καλύτερα απ’ όλους, ότι πρέπει να φοβάσαι ένα λαβωμένο θηρίο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ομόνοια είναι πολύ πληγωμένη και δεν χωράει καθόλου ίχνος υποτίμησης. Είναι στο χέρι του Αυγουστή για το πώς θα διαχειριστεί τον αγώνα.

ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ:

Σωφρόνης Αυγουστή: Εδώ και πάλι δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Τα εύσημα ανήκουν και πάλι στον Κύπριο κόουτς ο οποίος είναι μοναδικός στο είδος του για τέτοια πράγματα. Κατάφερε να περάσει τον δικό του χαρακτήρα στους ποδοσφαιριστές του, και αυτοί με την σειρά τους στον αγωνιστικό χώρο. Προπονητής-νικητής που δε δέχεται να χάσει. Μέσο αυτού ο Απόλλωνας απέκτησε ποδοσφαιρικό θράσος.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παιχνίδι ειδικών συνθηκών

Όσον αφορά την Ομόνοια τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή ανάλαβε την ευθύνη των αποδυτηρίων ο Άκης Ιωακείμ. Ο Κύπριος τεχνικός αναμφισβήτητα πρέπει να κτυπήσει και να κτίσει ότι μπορεί μέσα σε λίγες μέρες στον τομέα της ψυχολογίας. Η ψυχολογία των «πρασίνων» αυτή την στιγμή είναι στο ναδίρ, μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση και ταπεινωτική ήττα από την ΑΕΚ. Το τι θα γίνει στο «Ηλίας Πούλλος» δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, καθώς τα θέματα και οι εξελίξεις τρέχουν σε όλους το τομείς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι εκτός των παροπλισμένων εδώ και καιρό Παναγή και Εκίθα δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Ενδέχεται να επιστρέψει στην εντεκάδα ο τιμωρημένος για την προηγούμενη αγωνιστική Κανού, ενώ η πιθανότητα να είναι βασικός ο Ντάρμπισαϊρ δίνει άλλη δυναμική. O Ιωακείμ ενδέχεται να μην προχωρήσει σε αλλαγές στα των συστημάτων. Στο συνηθισμένο 4-2-1-3 θα πάει η Ομόνοια εκτός αν αλλάξουν τα σχέδια του κόουτς.

Το μεγάλο ερωτηματικό για όλους είναι η θέση του «άσσου», με τον Φελτχούιζεν να μην πείθει και τον μικρό Ανδρέα Χριστοδούλου να έχει αρκετές πιθανότητες. Άξιον αναφοράς είναι η τελευταία παρουσία στον πάγκο των «πρασίνων», του Άκη Ιωακείμ στα περσινά πλει-οφ με την ομάδα να παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο. Ο Κύπριος τεχνικός πρέπει να «χτυπήσει» αλλά και να «χτίσει» καλά στον τομέα ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του, μιας και η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top