Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Γίνεται προετοιμασία για δραστηριότητες στην Αν.Μεσόγειο»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Γίνεται προετοιμασία για δραστηριότητες στην Αν.Μεσόγειο»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανόρυξη υδρογονανθράκων, αναφέροντας ότι γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων στις αδειοδοτημένες, όπως αναφέρει, περιοχές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών για τα οποία το ψευδοκράτος έχει δώσει «άδεια» για έρευνα στην Ανώνυμη Πετρελαϊκή Εταιρεία Τουρκίας (ΤΡΑΟ).

Σε σημερινή (29/9) ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι ενώ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί λύση του Κυπριακού, «η ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου» – όπως αποκαλεί την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – «επιμένει να συμπεριφέρεται σαν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού» και χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συνέχιση αυτών των δραστηριοτήτων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ένα πλοίο γεωτρύπανο έφτασε στο οικόπεδο έξι και προετοιμάζεται για να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων που εξέδωσε η ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου στην λεγόμενη αποκλειστική οικονομική ζώνη της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει στήριξη την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, 29 Δεκεμβρίου το «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους και προσθέτει ότι «συμμεριζόμαστε την δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Τουρκία η οποία από την αρχή μέχρι σήμερα προέβη στις απαραίτητες προειδοποιήσεις ενάντια στα ανεύθυνα βήματα της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη δική της υφαλοκρηπίδα όσο και να συνεχίσει τη στήριξή της στην τ/κ πλευρά».

«Σε αυτό το πλαίσιο, κατά την περίοδο που ακολουθεί γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων στις αδειοδοτημένες περιοχές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών για τις οποίες το ψευδοκράτος έχει δώσει άδεια για έρευνες στην Ανώνυμη Πετρελαϊκή Εταιρεία Τουρκίας (ΤΡΑΟ) στη βάση των νόμιμων δικαιωμάτων του τ/κ λαού επί των φυσικών πηγών γύρω από το νησί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE