ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου: «Ο Νώε χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο και πυρηνική ενέργεια»

Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου: «Ο Νώε χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο και πυρηνική ενέργεια»

Η ιστορία της Κιβωτού του Νώε είναι διάσημη, αλλά ένας Τούρκος ακαδημαϊκός λέει ότι οι λεπτομέρειες της αρχαίας ιστορίας είναι άγνωστες στους περισσότερους ανθρώπους. Ισχυρίζεται ότι ο Νώε χρησιμοποίησε ένα κινητό τηλέφωνο για να πει στον γιο του να επιβιβαστεί στην κιβωτό.

Είναι μια ιστορία που περιλαμβάνεται τόσο στη Βίβλο όσο και στο Κοράνι. Ο Νώε επιλέχθηκε από τον Θεό για να χτίσει μια κιβωτό λόγω μιας επικείμενης πλημμύρας. Ο θεός του είπε να πάρει ένα αρσενικό και θηλυκό από κάθε ζώο που ζούσε στην ξηρά ή πετούσε στον ουρανό, έτσι ώστε το είδος τους να μπορεί να επιβιώσει και να αναπαράγεται μετά την πλημμύρα.

Η ιστορία υποτίθεται ότι συνέβη πριν από 10.000 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Νώε δεν ήταν έτοιμος με ένα κομμάτι σύγχρονης τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, είχε ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτό είναι σύμφωνα με τον Δρ. Yavuz Örnek, λέκτορα του τμήματος θαλάσσιων επιστημών στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Νώε χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του για να καλέσει τον γιο του όταν ήταν "πολλά χιλιόμετρα μακριά" από αυτόν, δήλωσε ο Örnek, αν και δεν ανέφερε εάν το τηλέφωνο του Νώε ήταν ένα smartphone ή ένα απλό κινητό flip.

"Υπήρχαν τεράστια κύματα ύψους 300 έως 400 μέτρων και ο γιος του Προφήτη Νώε ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το Κοράνι λέει ότι ο Νώε μίλησε με το γιο του. Αλλά πώς κατάφεραν να επικοινωνήσουν; Ήταν ένα θαύμα; Θα μπορούσε να είναι. Αλλά πιστεύουμε ότι επικοινωνούσε με το γιο του μέσω κινητού τηλεφώνου ", δήλωσε ο Örnek στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT την Παρασκευή.

Οι μοναδικές απόψεις του Örnek για τον Νώε δεν σταματούν εκεί. Ισχυρίζεται επίσης ότι η κιβωτός κατασκευάστηκε με χαλύβδινες πλάκες αντί για ξύλο και ότι χρησιμοποίησε πυρηνική ενέργεια. «Είμαι επιστήμονας, μιλώ για την επιστήμη», δήλωσε ο Örnek.
Όταν ήρθε η ώρα να ανακαλυφθεί εάν τα νερά είχαν υποχωρήσει μετά την πλημμύρα, η οποία διήρκεσε 40 ημέρες και 40 νύχτες, ο Νώε δεν χρησιμοποίησε ένα περιστέρι όπως λέει η Βίβλος. Αντ 'αυτού, χρησιμοποίησε ένα drone, σύμφωνα με τον Örnek.

"Βλέπετε, γιατί να στείλετε ένα περιστέρι όταν υπάρχουν προηγμένες τεχνολογίες διαθέσιμες;" Ο Öρνεκ εξήγησε, όταν ο σκεπτικιστής οικοδεσπότης το TRT τον ρώτησε αν υπήρχαν επιστημονικά στοιχεία για όσα υποστηρίζει.

Η ιστορία της κιβωτού του Νώε έχει αποτελέσει αντικείμενο θεωριών συνομωσίας για δεκαετίες. Το 2010, μια ομάδα ευαγγελικών χριστιανών είπε ότι ήταν "99,9 τοις εκατό σίγουροι" ότι είχαν βρει τα ερείπια της κιβωτού πάνω στο όρος Άραρα της Τουρκίας.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Με πληροφορίες από Russia Today

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top