ΚΟΣΜΟΣ

VIDEO από την στιγμή της κατάρριψης του ρώσικου αεροσκάφους από Τζιχαντιστές

VIDEO από την στιγμή της κατάρριψης του ρώσικου αεροσκάφους από Τζιχαντιστές

Νεκρός είναι ο Ρώσος πιλότος μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του από πυρά που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία.

Ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε με επιτυχία το εκτινασσόμενο κάθισμα για να εγκαταλείψει το μαχητικό, προκειμένου να μην τον πιάσουν αιχμάλωτο άνοιξε πυρ με το όπλο του προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των τζιχαντιστών.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο της συντριβής, είδε το κουφάρι του αεροσκάφους. Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, ενώ πυκνός καπνός είχε σκεπάσει την περιοχή.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο προπαγανδιστικό δίκτυο Ibaa, η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του ρωσικού αεροσκάφους, χωρίς να γίνει κάποια αναφορά στην τύχη του πιλότου.

«Αυτή (η κατάρριψη) είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκδικηθούμε για το λαό μας. Οι εγκληματίες εισβολείς ας μάθουν ότι οι ουρανοί μας δεν είναι για να κάνουν πικ νικ και δεν θα περνούν χωρίς να πληρώνουν το τίμημα, Θεού θέλοντος» ήταν το μήνυμα του διοικητή Μαχμούντ Τουρκομάνι.

Από την πλευρά της η Μόσχα επιβεβαίωσε τον θάνατο του κυβερνήτη αλλά και το γεγονός ότι το αεροσκάφος της καταρρίφθηκε από φορητό πύραυλο εδάφους αέρος.

«Ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-25 κατέπεσε κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την Ιντλίμπ. Ο πιλότος πρόλαβε να ενημερώσει ότι χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα» επισήμανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης εναντίον των τρομοκρατών» διευκρινιζόταν.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι η Μόσχα απάντησε στην κατάρριψη εξαπολύοντας μια επιδρομή όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 αντάρτες στην επαρχία Ιντλίμπ.

Συριακές οργανώσεις ανταρτών ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο όπου φαίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους και η σορός του πιλότου, την οποία έχουν περικυκλώσει μαχητές.

Σύμφωνα με τους αντάρτες, το ρωσικό αεροσκάφος συμμετείχε σε βομβαρδισμούς εναντίον αυτοκινητοπομπών αμάχων που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις περιοχές που οι συριακές δυνάμεις και οι ξένοι παραστρατιωτικοί είχαν καταλάβει.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για δεκάδες επιδρομές της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Η Μόσχα απάντησε στην κατάρριψη εντείνοντας τα πλήγματα κατά των τζιχαντιστών.

Από euronews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top