ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πήρε αναβολή η υπόθεση ερευνητικών προγραμμάτων ΤΕΠΑΚ

Πήρε αναβολή η υπόθεση ερευνητικών προγραμμάτων ΤΕΠΑΚ

Ούτε και την Δευτέρα (05/02) απαγγέλθηκαν οι 468 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ κατηγορούμενοι, επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, για την υπόθεση ατασθαλιών στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Η διαδικασία αναβλήθηκε εκ νέου για τις 19 Μαρτίου (09:00), καθώς η κατηγορούσα Αρχή έθεσε αίτημα τροποποίησης του κατηγορητηρίου, που αφορούσε διακοπή κάποιων κατηγοριών για συγκεκριμένους κατηγορούμενους και διορθώσεις στο λεκτικό.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα και εξέδωσε διάταγμα τροποποίησης του κατηγορητηρίου, το οποίο αφορά κατηγορίες σε σχέση με  αδικήματα που διαπράχθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, της περιόδου 2008 - 2015.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορούμενοι είναι η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, ο γιος και η νύφη της, ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας και δυο Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, ο δικηγόρος του τρίτου κατηγορούμενου, καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, εξέφρασε την πρόθεση του πελάτη του για παραδοχή σε αριθμό κατηγοριών, ενώ ο δικηγόρος του τέταρτου κατηγορούμενου, δηλαδή του ιδιοκτήτη εταιρείας, εξέφρασε την πρόθεση του να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα αναστολή ποινικής δίωξης "γιατί το κατηγορητήριο δεν έχει σχέση με τον πελάτη μου".

Εξάλλου, ο δικηγόρος ενός εκ των Ανώτερων Διοικητικών Λειτουργών του Πανεπιστημίου Κύπρου, του κατηγορούμενου πέντε, είπε πως προτίθεται να εγείρει κάποιες προδικαστικές ενστάσεις.

Η υπεράσπιση ζήτησε επιπρόσθετο χρόνο για εξέταση του τροποποιημένου κατηγορητηρίου, το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία την 19η Μαρτίου ενώ οι επτά κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top