ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκίνησε ονειρικά, αλλά δεν είχε συνέχεια και παραλίγο να την «πατήσει»

Ξεκίνησε ονειρικά, αλλά δεν είχε συνέχεια και παραλίγο να την «πατήσει»

Τα ντέρμπι με την Ομόνοια, έγιναν πλέον για τον ΑΠΟΕΛ… «μία ακόμα μέρα στη δουλειά», αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 και επέκτειναν το εκπληκτικό αήττητο σερί τους, το οποίο κρατάει από τις αρχές Μαρτίου του 2013!

Ο Παναγιώτης Τούμπας ήταν στο ΓΣΠ και σχολιάζει την εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο «αιώνιο» ντέρμπι…

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με… φόρα στο ματς και μέχρι οι «πράσινοι» να βρουν τα «πατήματα» τους, προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο τέταρτο, με δύο γκολάρες του Εμπεσίλιο!

Μετά από ένα τέτοιο ονειρικό ξεκίνημα, πολλοί πίστεψαν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα κάνει «περίπατο», έχοντας πάρει και τον «αέρα» της Ομόνοιας για τα καλά την τελευταία πενταετία.

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι παίκτες του Δώνη έδειξαν να επαναπαύονται με το 2-0 και παραλίγο να βρεθούν στο «καναβάτσο» στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όταν σκόραρε δύο γκολ ο Ντάρμπισαϊρ και μέτρησε το ένα.

Γενικά, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, καλή κυκλοφορία κατά διαστήματα, όπως και τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, ενώ αντιμετώπισαν και κάποια προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε περίπου στο ίδιο τέμπο, με τη διαφορά ότι βελτιώθηκε αισθητά ο ανασταλτικός μηχανισμός των «γαλαζοκιτρίνων», ο οποίος εξουδετέρωνε όλες τις προσπάθειες της Ομόνοιας για να απειλήσει την εστία του Πέρεθ, με εξαίρεση ουσιαστικά, τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 72΄ ο Τζαρσίνιο.

Γενικά, στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ έδειξε περισσότερη διάθεση για να διαφυλάξει και να διαχειριστεί το προβάδισμα του, παρά να το αυξήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έψαξε το τρίτο γκολ.

Η τακτική αυτή απέφερε καρπούς, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν έπιασαν τα γνωστά στάνταρ απόδοσης τους, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο που βρήκαν περισσότερους χώρους οι παίκτες του Δώνη, «άγγιξαν» το 3-1 σε 2-3 περιπτώσεις.

Τελικά, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, ο ΑΠΟΕΛ πήρε μία ακόμη νίκη ανεβαίνοντας στους 60 βαθμούς και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς «συγκάτοικο». Και εκεί θέλει να παραμείνει μέχρι τέλους…

Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Δώνης ακολούθησε τη «συνταγή» του προηγούμενου αγώνα στην Πάφο, αφού δεν έκανε καμία αλλαγή στο αρχικό σχήμα, επιλέγοντας το σύστημα 4-2-3-1, με δεκάρι τον Εμπεσίλιο, κορυφή τον Ντελατόρε, στα άκρα τους Σαλάι, Ζαχίντ και με τους Μοράις, Σόουζα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πέρεθ και η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Νσούε, Πολιάκοφ, Μερκή κα Ιωάννου.

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top