ΦΙΛΟΖΩΟΙ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αρχίζει η δίκη για τον σκύλο Tyson- Πυροβολήθηκε εξ' επαφής στο χωριο Μαρί

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αρχίζει η δίκη για τον σκύλο Tyson- Πυροβολήθηκε εξ' επαφής στο χωριο Μαρί

Το Κόμμα για τα Ζώα τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση τα εγκλήματα κατά των ζώων θα πρέπει να διερευνώνται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων. Κι αυτό γιατί, εγκληματική δεν χαρακτηρίζεται μια συμπεριφορά ανάλογα με το ποιος είναι ο δράστης ή το θύμα.



Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας της υπόθεσης του  σκύλου Tyson ο οποίος ανήκε σε οικογένεια, αναφέρει ότι εγκληματική δεν χαρακτηρίζεται μια συμπεριφορά ανάλογα με το ποιός είναι ο δράστης ή το θύμα. Εγκληματική χαρακτηρίζεται μια συμπεριφορά η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία των πολιτών. Χρέος του κράτος είναι ν’ αφουγκράζεται την κοινωνία των πολιτών, να εκδίδει και να εφαρμόζει ανάλογους νόμους και να φροντίζει ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη εκεί και όπου αρμόζει και επιβάλλεται.

Ο Tyson είχε πυροβοληθεί (εξ επαφής) και πέθανε στις 16 Οκτωβρίου 2016 στο χωριό Μαρί. Την υπόθεση που αφορούσε την πρόκληση φρικτού θανάτου σε σκύλο, είχε εξετάσει ο Αστυνομικός σταθμός Ζυγίου και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και του μαρτυρικού υλικού, η αστυνομία προώθησε  την υπόθεση προς την Γενική Εισαγγελία για ποινική δίωξη.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα είναι παρών στην υπόθεση αυτή όπως και σε όσες αφορούν την απόδοση δικαιοσύνης όταν το θύμα είναι ζώο διεκδικώντας τα ίσα δικαιώματα τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top