ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Της πήρε τη… «μπουκιά από το στόμα» και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης!

Της πήρε τη… «μπουκιά από το στόμα» και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης!

Με γκολ του Γιαγκουδάκη στην τελευταία φάση του αγώνα (90΄+4΄), η Πάφος πήρε πολύτιμη ισοπαλία με σκορ 2-2 στο παιχνίδι με τη Δόξα στο Μακάρειο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς στο «Στέλιος Κυριακίδης»!

Η Δόξα προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο με τον Παπαφώτη, όμως η Πάφος αντέδρασε στην επανάληψη και ισοφάρισε νωρίς.

Οι γηπεδούχοι όμως πήραν ξανά το προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Ασαμόα και ενώ ήταν «αγκαλιά» με το «στενό» πλην πολύτιμο 2-1, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με… μπάζερ-μπίτερ του Γιαγκουδάκη και λάθος του τερματοφύλακα Γκρεμσλ και άλλαξαν άρδην τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού, αφού πλέον η Πάφος προκρίνεται με νίκη με οποιοδήποτε σκορ, αλλά και με ισοπαλία χωρίς σκορ ή 1-1!

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο μέρος, η Πάφος είχε αρκετά καλή παρουσία, είχε την κατοχή μπάλας και έλεγξε το ρυθμό, με εξαίρεση κάποια μικρά καλά διαστήματα που είχε η Δόξα, η οποία απείλησε την εστία του Κόπριβετς σε 2-3 περιπτώσεις (16΄ Παπαφώτης, 17΄-40΄ Ενγκουενέ).

Ευκαιρίες φυσικά είχαν και οι φιλοξενούμενοι, με τους Μπεριγκό (19΄), Μπρουλς (26΄) και Σικόρσκι (38΄), αλλά και κάποιες καλές προϋποθέσεις, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και η ομάδα της Κατωκοπιάς «χτύπησε» σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, στο 45΄+1΄ με τον Παπαφώτη και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ σε μία… «ανύποπτη» φάση!

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, έχοντας και τη ψυχολογία υπέρ της, η Δόξα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε κλασική ευκαιρία στο 46΄ με τον Ασαμόα, όμως η Πάφος στο 54΄ έφερε το ματς στα ίσα με τον Μπεριγκό και δημιούργησε νέα δεδομένα ενόψει της συνέχειας.

Παρά τη «ψυχρολουσία», οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και στο 56΄, παραλίγο να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ζατλ, ο οποίος έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-1, όταν πήρε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Κόπριβετς και αστόχησε… προ κενής εστίας!

Στα επόμενα λεπτά, η Πάφος οπισθοχώρησε, αφού πέτυχε το γκολ που κυνηγούσε από το πρώτο ημίχρονο και η Δόξα άσκησε πίεση, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Μία φάση όμως ήταν αρκετή για τον Ασαμόα, ο οποίος στο 75΄ έγραψε το 2-1 και έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι γηπεδούχοι δεν τους επέτρεψαν να γίνουν απειλητικοί και μάλιστα, είχαν 1-2 πολύ καλές προϋποθέσεις για να πετύχουν και τρίτο γκολ.

Τελικά, εκεί που όλα έδειχναν ότι η Δόξα θα κέρδιζε με το «στενό» πλην πολύτιμο 2-1 και θα πήγαινε με προβάδισμα στο «Στέλιος Κυριακίδης», η Πάφος σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Γιαγκουδάκη (90΄+4΄), γκολ στο οποίο ευθύνεται ο Γκρεμσλ, ισοφάρισε 2-2 και πλέον, απέκτησε εκείνη προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά!

Κίτρινες: Ρεδόνδο, Ασαμόα, Ενινφούλ / Πογιέτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δόξα Κατωκοπιάς (Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Μπα, Μουκτάρης (73΄ Άδωνη), Ρεδόνδο, Παπαφώτης, Ενγκουενέ (57΄ Ναρ), Ασαμόα, Ιωάννου, Ζατλ, Ενινφούλ, Ροντρίγκες (66΄ Κάρλος).

Πάφος FC (Πρέσλι): Κόπριβετς, Κομπανί, Πογιέτ, Σικόρσκι, Μπρουλς (75΄ Ντεούλ), Γιαγκουδάκης, Ρόγκουλιτς (75΄ Χριστοδούλου), Ταραβέλ, Μπεριγκό, Μοστέφα, Γκουλόν.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top