ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα σε 3.381 αλλοδαπούς - Οι αιτιολογήσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα σε 3.381 αλλοδαπούς - Οι αιτιολογήσεις

Κατατέθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών και κατόπιν ερώτησης του βουλευτή Γιώργου Περδίκη τα στοιχεία που αφορούν παράδοση κυπριακής υπηκοότητα κατ’ εξαίρεση.

Τα στοιχεία που αφορούν τα έτη από το 2008 μέχρι το 2017, κοινοποιήθηκαν στη Βουλή από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, Κύπρο Κυπριανού.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηστυλιανού («Ο Φιλελεύθερος»), παραχωρήθηκαν 23 υπηκοότητες για λόγους δημόσιου συμφέροντος στη βάση της παροχής υψίστου επιπέδου υπηρεσιών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν αποκαλύπτονται οι λόγοι «δημόσιου συμφέροντος» ούτε οι υπηρεσίες «υψίστου επιπέδου» για τα οποία δόθηκαν οι υπηκοότητες.

Επίσης, παραχωρήθηκαν 22 υπηκοότητες σε αθλητές και προπονητές, μετά από εισήγηση του ΚΟΑ και 1.685 υπηκοότητες σε επενδυτές.

Αξιοπερίεργη είναι η εθνικότητα ορισμένων αλλοδαπών επενδυτών. Ομοσπονδία Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, αρχιπέλαγος Βανουάτου, Καμπότζη, Ταϋλάνδη κλπ.

Οι περισσότεροι, φυσικά, είναι Ρώσοι και Κινέζοι. Στην προκειμένη, τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνουν υπηκοότητες είναι: Επένδυση ύψους τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ, αγορά, σύσταση ή συμμετοχή σε επιχειρήσεις ή εταιρείες, αγορά μονάδων αξίας τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, παραχωρήθηκαν 1.651 υπηκοότητες σε μέλη οικογενειών επενδυτών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top