ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Υπόνοιες πρώην αστυφύλακα για 'απόπειρα δολοφονίας' από αστυνομικούς – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Υπόνοιες πρώην αστυφύλακα για 'απόπειρα δολοφονίας' από αστυνομικούς – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο πρώην αστυφύλακας Νίκος Νικολάου με δηλώσεις του στο ThemaOnline αφήνει υπόνοιες περί απόπειρας δολοφονίας του από νυν μέλη της αστυνομικής δύναμης.

Ο 47χρονος που θεωρεί και υποστηρίζει ότι παράτυπα το αστυνομικό σώμα τον έθεσε εκτός υπηρεσίας (έχει προσφύγει δικαστικώς), τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Παρασκευή (09/03) σε τροχαίο περιστατικό που είχε σημειωθεί στα φώτα τροχαίας του Ορφανίδη στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε, γυναίκα η οποία είδε το αυτοκίνητο που του ανέκοψε την πορεία, το ακολούθησε, κατέγραψε τους αριθμούς εγγραφής του και αμέσως το ανέφερε στην Αστυνομία.

«Εντούτοις, όλως παραδόξως, όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, η Αστυνομία δεν αναζήτησε το εν λόγω αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε κινητοποίηση για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο οδηγός του, ο οποίος διέφυγε μόλις προκάλεσε το τροχαίο» μας είπε σχετικά ο Νικολάου.

Και πρόσθεσε: «Μετά το κτύπημα στα φώτα τροχαίας, έχασα τις αισθήσεις μου και επανήλθα στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ενημερώθηκα εκ των υστέρων για την μαρτυρία της κοπέλας και έθεσα ερωτήματα γιατί δεν έγινε προσπάθεια σύλληψης του οδηγού που προκάλεσε τον τραυματισμό μου αλλά και τον τραυματισμού του δεύτερου επιβαίνοντα της μοτοσικλέτας. Δεν πήρα απαντήσεις».

Ο «Νίκκολας», όπως είναι ευρύτερα γνωστός, στη συνέχεια άφησε αιχμές για μέλη του αστυνομικού σώματος, ισχυριζόμενος τα ακόλουθα: «Το αυτοκίνητο είχε αρ. εγγραφής MKZ… εγγράφηκε στις 30/12/2015 και διεγράφη στις 02/01/2016. Από την πείρα που έχω ως αστυνομικός, ορισμένα οχήματα που χρησιμοποιεί η Αστυνομία για ειδικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Δηλαδή, έχουν διαγραφεί παραδόξως, χωρίς εύλογη αιτία».

Και κατέληξε: «Τα γεγονότα που σας ανέφερα, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος της Αστυνομίας δεν ήταν τόσο καθαρός. Αν κάποιος πει ότι μέλη της Αστυνομίας στόχευαν να με τραυματίσουν θανάσιμα και ότι αποπειράθηκαν να με δολοφονήσουν, δεν θα ήταν εύκολο να τον αντικρούσουν».

Το ThemaOnline βρέθηκε στη σκηνή του ατυχήματος στις 09/03. Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος Ιάκωβος Ιακώβου μετέβη στη σκηνή, στη βάση πληροφοριών για ύπαρξη σοβαρού τροχαίου. Στο συγκεκριμένο σημείο μετέβη γύρω στις 23:55, ενώ προχώρησε στη λήψη φωτογραφικών στιγμιοτύπων από τη σκηνή, τα οποία παρουσιάζουμε και στο παρόν δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από την Αστυνομία την επόμενη ημέρα (10/03), γύρω στις 22:10 οδηγός αγνώστου ταυτότητας ανέκοψε την πορεία μοτοσικλέτας που επέβαιναν 47χρονος και 37χρονος προκαλώντας τους πολυτραυματισμούς και εν συνεχεία εγκατέλειψε τη σκηνή. Εκεί, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε νάιλον σακούλι που περιείχε 260 γρ. κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Το ΤhemaOnline ζήτησε την επίσημη θέση της Αστυνομίας για τα όσα υποστηρίζει ο Νικολάου, που έχει ως ακολούθως:

«Από πλευράς Αστυνομίας διερευνώνται δύο υποθέσεις. Η μία αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο. Η δεύτερη αφορά τον εντοπισμό ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στο σημείο.»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top