ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στέλνεται ένα πολύ θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ: «Με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στέλνεται ένα πολύ θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στέλνεται ένα πολύ συγκεκριμένο θετικό μήνυμα προς την Τουρκία είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, παροτρύνοντας την να αρπάξει την ευκαιρία που της δίνεται.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για την απονομή των In Business Awards, και κληθείς να πει κατά πόσο εκτιμά ότι τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ασκήσουν πίεση προς την Άγκυρα για να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεδομένων των αντιδράσεων της μέχρι στιγμής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είτε την απορρίπτει είτε όχι η Τουρκία, η διασύνδεση είναι εκεί. Και δεν είναι απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι απόφαση 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Εμείς δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια δημόσια αντιπαράθεση, κατηγορίες κ.ο.κ. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Η ουσία είναι η επίτευξη του στόχου της επανέναρξης των συνομιλιών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε και με την ΕΕ και με τα ΗΕ. Έρχεται και η κα Ολγκίν σε λίγες μέρες.

Εργαζόμαστε ειδικότερα με τη Γερμανία, φαίνεται να υπάρχει μια διάθεση να αναλάβει ένα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, διαδραμάτισε ρόλο και στην αποδοχή του διορισμού της κας Ολγκίν από πλευράς Τουρκίας και συνεχίζουμε την προσπάθεια μεθοδικά, με στοχευμένες δράσεις, με στρατηγική, ξέρουμε πού πάμε, δεν φοβόμαστε τις συνομιλίες και ελπίζω να δημιουργηθούν τέτοια δεδομένα που να μας οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου.

Σίγουρα μέσα από αυτές τις δηλώσεις (από πλευράς Τουρκίας) δεν προσφέρεται οτιδήποτε προς τη θετική κατεύθυνση και για αυτό δεν πρόκειται να ακολουθήσω».

Ερωτηθείς αν τα Συμπεράσματα θα είναι χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της κας Ολγκίν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «φυσικά, θα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αυτή η διασύνδεση, στέλνεται ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, ένα θετικό μήνυμα με τη σύμφωνη γνώμη και της Κυπριακής Δημοκρατίας, συγκεκριμένο θετικό μήνυμα, όχι γενικότητες, πολύ συγκεκριμένο. Και να πω και στην Τουρκία να αρπάξει αυτή την ευκαιρία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top