ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγαίνει μπροστά και απάντα στην καταχώρηση αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης: «Κίνηση αντιπερισπασμού»

Βγαίνει μπροστά και απάντα στην καταχώρηση αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης: «Κίνηση αντιπερισπασμού»

Την καταχώρηση αγωγής του από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχολάζει Μακάριος Δρουσιώτης, μέσω γραπτής του δήλωσης, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για: «κίνηση αντιπερισπασμού λόγω της συνεχιζόμενης κατάθεσής μου ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς».

Υπογραμμίζει επίσης ότι: «τα μέλη της Αρχής Κατά της Διαφθοράς διάβασαν το Κράτος Μαφία και έκριναν ότι υπάρχει υπόθεση προς διερεύνηση».

Aυτούσια η απάντηση του:

Ενημερώθηκα διά του Τύπου ότι ο κ. Αναστασιάδης ζητεί απαγόρευση κυκλοφορίας των βιβλίων μου Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ και ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ καθώς και αποζημιώσεις πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μια κίνηση αντιπερισπασμού λόγω της συνεχιζόμενης κατάθεσής μου ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς.

Υπενθυμίζω ότι η Αρχή Κατά της Διαφθοράς ιδρύθηκε από τον κ. Αναστασιάδη. Ο ίδιος ζήτησε δημόσια την ταχεία διερεύνηση του περιεχομένου των βιβλίων μου και δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Τα μέλη της Αρχής Κατά της Διαφθοράς διάβασαν το Κράτος Μαφία και έκριναν ότι υπάρχει υπόθεση προς διερεύνηση. Ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Πογιατζής, τον οποίο διόρισε ο κ. Αναστασιάδης, δήλωσε ότι λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών η Αρχή αποφάσισε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες μιας ξένης προσωπικότητας εγνωσμένου κύρους. Ήδη έχω δώσει δύο καταθέσεις εννέα ωρών. Ο Πρόεδρος της Αρχής δήλωσε στη Βουλή ότι η υπόθεση αυτή εξελίσσεται σε «πολύ μεγάλη έρευνα».

Εν μέσω αυτής της διαδικασίας ο κ. Αναστασιάδης κινήθηκε νομικά εναντίον μου και διεκδικεί εξοντωτικές αποζημιώσεις. Πρόκειται για μια κίνηση πανικού και εκφοβισμού.

Δεν θα υποκύψω στον ψυχολογικό εκβιασμό του κ. Αναστασιάδη. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχίσω την κατάθεση μου ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Θα συνεχίσω να καταθέτω την αλήθεια την οποία τεκμηριώνω με αδιάσειστα στοιχεία.

Αντιμετώπισα τον κ. Αναστασιάδη στο δημόσιο διάλογο, τον αντιμετωπίζω στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω και στα δικαστήρια εάν και όταν αυτή η υπόθεση εκδικαστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top