ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκαθάρισε για το θέμα 14 ομάδων στην πρώτη κατηγορία – Τι είπε για αποχή Ομόνοιας, ΑΕΛ και πορεία Απόλλωνα

Ξεκαθάρισε για το θέμα 14 ομάδων στην πρώτη κατηγορία – Τι είπε για αποχή Ομόνοιας, ΑΕΛ και πορεία Απόλλωνα

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στον Super Sport FM αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου με τα όλα όσα ακούγονται και δηλώνονται από διάφορους.

Αναλυτικά:

Για την αύξηση της θητείας του προέδρου: «Υπήρξε η συζήτηση στο δ.σ. και τέθηκε στο θέμα στην συνέλευση για να μην έχουμε δύο εκλογικές διαδικασίες, μία τώρα και μια του χρόνου. Εγκρίθηκε και με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουμε».

Έγινε αυτό για να μην έχουμε δύο εκλογικές διαδικασίες ή για να έχει χρόνια μπροστά του ο νέος πρόεδρος: «Και τα δύο είναι σημαντικά. Με το να έχει ένα πρόεδρο που θα θητεύσει για 5 χρόνια μπορούν να γίνουν πλάνα από την αρχή. Αν είχαμε δύο εκλογικές διαδικασίες τότε η επόμενη χρονιά θα χρησιμοποιείτο όχι για σχεδιασμό αλλά θα κοιτάζαμε τις επόμενες εκλογές. Θεωρώ πολύ σωστή την πρόταση του δ.σ. και πολύ σωστή την έγκριση από τα σωματεία που το ψήφισαν».

Ομόνοια και ΑΕΛ τήρησαν αποχή: «Δεν ήταν εναντίον».

Μόνο για τον πρόεδρο είναι αυτή η καταστατική αλλαγή: «Είναι μόνο για τον πρόεδρο καθώς η σύνθεση της εκτελεστικής αλλάζει με βάση τις ομάδα που είναι στην κατηγορία. Συζητήθηκε και αυτό αλλά είπαμε να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν και πως ο νέος πρόεδρος να έχει τους συνεργάτες του».

Πλέον ποια είναι η διαδικασία: «Το καταστατικό προβλέπει 8 καθαρές μέρες. Η συνέλευση για εκλογή προέδρου έχει οριστεί την Τρίτη 27 Μαρτίου. Η ΟΥΕΦΑ θα παραβρεθεί στην εκλογή και είναι σημαντικό αυτό για εμάς. Λάβαμε υπόψη και το πρόγραμμα της ΟΥΕΦΑ καθώς μας ενημέρωσαν ότι θα παραβρεθούν. Είναι όλα βολικά».

Για τις πληροφορίες που θέλουν τον κύριο Κούμα να αναλαμβάνει την προεδρία: «Τα σωματεία έχουν εκδηλώσει την θέση τους και ο κ. Κούμας υποστηρίζεται από πολλά σωματεία και δεν πιστεύω ότι κάποιος άλλος θα μπορέσει να μαζέψει τέσσερις για να προταθεί. Έχει βαθιά γνώση του ποδοσφαίρου και στα διοικητικά της ομοσπονδίας».

Για την παρότρυνση δύο προπονητών Κώστα Καϊάφα και Λούκα Χατζηλούκα να μείνουν 14 οι ομάδες: «Δεν υπάρχει θέμα για 14 ομάδες. Είναι μια παρακαταθήκη του αείμνηστου Κωστάκη Κουτσοκούμνη οι 12 ομάδες».

Για την πορεία του Απόλλωνα: «Κάνει καλή πορεία ο Απόλλωνας. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είναι πολλές οι συγκινήσεις και ελπίζω να εξακολουθήσει να είναι έτι μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα μας».

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top