Συμφωνία να εγκαταλείψουν την Γούτα, ανακοίνωσαν Σύροι αντάρτες

Συμφωνία να εγκαταλείψουν την Γούτα, ανακοίνωσαν Σύροι αντάρτες

Μια ομάδα επαναστατών της Συρίας σκληρής γραμμής ανακοίνωσε την Τετάρτη 21/3 ότι έχουν φτάσει σε συμφωνία με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ για εκκένωση της βομβαρδισμένης πόλης της Ανατολικής Γκούτας, κοντά στη Δαμασκό.

 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Αχράρ αλ-Σαμ στη Γούτα Μουνζέρ Φαρές ανέφερε ότι «η συμφωνία μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών στην Χαράστα προνοεί ότι οι αντάρτες θα αποχωρήσουν από την πόλη με τα όπλα τους και οποιοιδήποτε άμαχοι επιθυμούν να φύγουν, προς τη βόρειο Συρία με ρωσικές εγγυήσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.