ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξαναγράφει ιστορία η ΑΕΚάρα! Όρθια στη Γαλλία και πρόκριση στο Final-Four… του ΟΑΚΑ! – ΒΙΝΤΕΟ

Ξαναγράφει ιστορία η ΑΕΚάρα! Όρθια στη Γαλλία και πρόκριση στο Final-Four… του ΟΑΚΑ! – ΒΙΝΤΕΟ

Την 4η Απριλίου γεννήθηκε ο μύθος της και τέτοια μέρα… δεν μπορούσε να αποκλειστεί! Η ΑΕΚ άντεξε στο Στρασβούργο και με τριποντάρες από Σάκοτα, Γκριν στο τελευταίο τρίλεπτο επιστρέφει στα F4 (83-83) που θα γίνει αρχές Μαΐου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Αθήνα!

Την 4η Απριλίου του 1968 η ΑΕΚ έγραψε μια από τις πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

50 χρόνια μετά η Ένωση συνεχίζει να γράφει «λαμπρές» σελίδες, φτάνοντας και πάλι σε Final Four! Κόντρα στην Στρασμπούρ, στη Γαλλία, η Ένωση έπαιξε τόσο όσ χρειαζόταν για να πάρει αυτό που ήθελε.

Κατάφερε, έστω και με ισοπαλία, να κλείσει θέση στο μεγάλο ραντεβού και στην επέτειο των 50 ετών από το έπος του Καλλιμάρμαρου, έχει μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία να γράψει ένα ακόμα «κιτρινόμαυρο» έπος!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σοβαρή στην αναμέτρηση και χάρη σε Λαρεντζάκη και Χάρις πήρε τα ηνία (7-14, 4′). Ο Χάρις συνέχισε να δίνει λύσεις και η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα (11-18, 6′).

Η Στρασμπούρ αντέδρασε και με Μποστ-Λαμπεϊρί μείωσε σε απόσταση… βολής (16-18, 8′). Ο Χάντερ «χτύπησε» από κοντά και η ΑΕΚ, χάρη στην άμυνά της έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα (16-20).

Με τον ίδιο ρυθμο συνέχισε η ΑΕΚ και στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό την βοήθησε να διατηρήσει το προβάδισμα (21-25, 13′).

Η Στρασμπούρ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά λάθη της ΑΕΚ στην επίθεση και με τους Μποστ και Λόγκαν πήρε προβάδισμα (32-27, 17′).

Χάρις και Πάντερ κράτησαν… όρθια την ΑΕΚ επιθετικά (33-32, 18′). Ο Πάντερ ήταν αυτός που είπε και την τελευταία λέξη στο πρώτο ημίχρονο, γράφοντας το 35-37 υπέρ της ΑΕΚ.

Οι Γάλλοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, αλλά η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις με Τζέιμς και Λαρεντζάκη (45-45, 24′).

Ο Ντι Μποστ ανέλαβε δράση και με διαδοχικά τρίποντα έφερε την Στρασμπούρ σε θέση ισχύος (55-47, 27′). Ο Κέβιν Πάντερ δώναξε παρών και με τη βοήθεια του Γκριν η διαφορά μειώθηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου για το 59-56.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με την ΑΕΚ να παραμένει κοντά στο σκορ (61-58, 32′). Οι Γάλλοι πίεζαν από την άμυνα και με τον Λαμπεϊρί ανέβασαν τη διαφορά (67-62, 35′).

Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά ο Ντούσαν Σάκοτα φώναξε παρών. Ο αρχηγός της ΑΕΚ με διαδοχικά μεγάλα σουτ μάζεψε τη ιαφορά στην ελάχιστη τιμή της (71-70, 37′).

Οι Γάλλοι προσπάθησαν και πάλι να ανεβάσουν τη διαφορά με τον Λαμπεϊρί, αλλά ο Γκριν με δικές του προσπάθειες έφερε τη διαφορά στον πόντο (75-74, 39′).

Το… θρίλερ συνεχίστηκε. Η Στρασμπούρ χάρη στον Μποστ έφερε και πάλι στους 5 πόντους τη διαφορά (83-78, 26» για το τέλος).

Η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στους Γάλλους να πλησιάσουν περισσότερο και στο τέλος ήταν αυτή που πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης!

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 59-56, 83-83.

Στρασμπούρ (Κολέ): Μπίλαν 16 (9 ριμπ.), Λαμπεϊρί 19 (7 ριμπ.), Λόγκαν 8, Ράντολφ 6, Ράιτ 10 (5 ασίστ), Άτκινς, Μποστ 16 (9 ασίστ, 5 ριμπ.), Ίνγκλις 5 (4 ριμπ.), Λελούπ 3.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 12 (6 ασίστ), Χάρις 11, Χάντερ 10 (3 ριμπ.), Τζέιμς 2 (3 ριμπ.), Λαρεντζάκης 7, Μαυροειδής 6 (4 ριμπ.), Πάντερ 18, Σάκοτα 12 (5 ριμπ.), Βασιλόπουλος 2 (5 ριμπ.), Ξανθόπουλος 3.

Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Τσιούλιν (Ρουμανία), Αουνκρόγκερς (Λετονία).

Ο MVP: Ο Κέβιν Πάντερ ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ΑΕΚ όταν έπρεπε στην επίθεση και με τους 18 πόντους του οδήγησε εκ του ασφαλούς την Ένωση επιθετικά.

Ο Σκληρός: Ο Ντούσαν Σάκοτα με τα διαδοχικά τρίποντα που πέτυχε ήταν αυτός που δεν επέτρεψε στην Στρασμπούρ να ξεφύγει στο σκορ στα κρίσιμα λεπτά της τέταρτης περιόδου.

Ο Αόρατος: Σε καμία στιγμή δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα ο Ντάριον Άτκινς που σε 19’34» έμεινε άποντος.

Ο Πεσμένος: Ο Λέβι Ράντολφ έμεινε στα… ρηχά, έχοντας μόλις 6 πόντους στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Η Στιγμή: Οι πανηγυρισμοί παικτών και κόσμου μετά το τέλος του αγώνα στη Γαλλία.

Η Διαιτησία: Πολλά σφυρίγματα υπέρ της Στρασμπούρ από το διαιτητικό τρίο, που κατάφεραν στο τέλος όμως να κρατήσουν ισορροπίες.

Η Εξέδρα: Κατάμεστο το Rhenus Sport, με την ατμόσφαιρα να είναι εξαιρετική και άκρως… μπασκετική. Ανάμεσα στους θεατές βρέθηκαν και 300 φίλοι της Ένωσης που έδωσαν το δικό τους χρώμα στην αναμέτρηση.

Δείτε σε βίντεο, πως πανηγύρισαν οι «κιτρινόμαυροι» την πρόκριση τους στην τετράδα του Basketball Champions League:

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top