ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Ευρώπη, το λιμάνι είναι… βαθύ! – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ευρώπη, το λιμάνι είναι… βαθύ! – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ένα ακόμα οργιαστικό βράδυ του Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ έκανε πλάκα στην σχεδόν ανίκητη υποψήφια πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και με το 3-0 έβαλε πλώρη για τα ημιτελικά του Champions League.

Αυτά τα ξεχωριστά μεσοβδόμαδα βράδια έχτισαν τον μύθο της Λίβερπουλ…

Αυτές οι ξεχωριστές ευρωπαϊκές βραδιές, όπου η φανέλα, η παράδοση, το γήπεδο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάνουν την Λίβερπουλ την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα του νησιού.

Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι είναι διαστημική στην Premier League, μοιάζει ανίκητη, παίζει ποδόσφαιρο από άλλο πλανήτη.

Αυτό το βράδυ όμως στην ζυγαριά μπήκαν οι 11 κόκκινες ευρωπαϊκές κούπες και το απόλυτο zero των γαλάζιων.

Η Μάντσεστερ Σίτι… ήπιε θάλασσα στο Άνφιλντ, πελάγωσε στο πιο… κατηφορικό αγγλικό γήπεδο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το τέλειο πρώτο ημίωρο, διέλυσε τους «πολίτες» με το απίθανο 3-0 και δείχνει έτοιμη για ένα ακόμα ημιτελικό Champions League.

Το δις… εξαμαρτείν

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα την είχε ξαναπατήσει στο ίδιο γήπεδο φέτος, θα έπρεπε να ξέρει. Η μοναδική φορά που η Μάντσεστερ Σίτι διαλύθηκε φέτος ήταν στο «Άνφιλντ», όταν η Λίβερπουλ βρέθηκε να κερδίζει με 4-1, πριν έρθει το πιο αξιοπρεπές 4-3.

Η συνταγή του Κλοπ ήταν πάνω – κάτω η ίδια. Πίεση ψηλά, ανελέητο τρέξιμο, άμεσο επιθετικό τρανζίσιον και στόχευση στον Λαπόρτ, ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην θέση του αριστερού μπακ.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρέθηκε σε ένα ακόμα οργιαστικό βράδυ και όσο άντεξε (βγήκε με πρόβλημα στους προσαγωγούς στο 53ο λεπτό) διέλυσε όλα τα αμυντικά πλάνα των φιλοξενούμενων.

Από δική του μπαλιά ο Φιρμίνο έφυγε τετ-α-τετ με τον Έντερσον, ο Σαλάχ πήρε το ριμπάουντ από την αστεία απομάκρυνση του Γουόκερ και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ από πολύ νωρίς (12’) με το 38ο γκολ του στη σεζόν.

Ο Σανέ με μία κάθετη κούρσα που κατέληξε σε φαρμακερό, μα άστοχο, σουτ πλησίασε στο 1-1 (15’), μα ο απόλυτος αιφνιδιασμός ήρθε λίγο αργότερα.

Ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν πήρε μια απομάκρυνση στα 30 μέτρά, «όπλισε» με το δεξί και με καταπληκτικό βολέ έκανε το 2-0 (20’), που απογείωσε το «Άνφιλντ».

Είναι μερικά βράδια που ότι κι αν κάνεις σου βγαίνει. Η Λίβερπουλ «πετούσε» στο χορτάρι, απέναντι σε μία ομάδα που βρισκόταν ζαλισμένη στα σχοινιά. Το 3-0 μύριζε από παντού και ήρθε ακριβώς με τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Ο Σαλάχ ζάλισε για μία ακόμα φορά τον ταλαίπωρο Λαπόρτ, έβγαλε μία κατακπληκτική σέντρα εν στάσει και ο πιο κοντός παίκτης του γηπέδου (Μανέ) με καρφωτή κεφαλιά τριπλασίασε τα τέρματα των «κόκκινων» μέσα σε απόλυτη έκσταση.

Η Σίτι τελείωσε το πρώτο μέρος με 0 προσπάθειες προς την εστία του Κάριους (!), κι αν δεν υπήρχε ένα σωτήριο τάκλιν του Φερναντίνιο σε κούρσα του Ρόμπερτσον, τότε τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν και χειρότερα!

Ξέρει και να αμύνεται

Το ότι η Λίβερπουλ μπορεί να αποδειχθεί καταιγιστική μπροστά το ξέραμε. Το ήξεραν όλοι. Η μεγαλύτερη ένεση ηθικού για την ομάδα του Κλοπ ήρθε στην επανάληψη. Εκεί, η Λίβερπουλ ψήλωσε 10 πήχες ως ομάδα.

Σε ένα ημίχρονο, όπου έπρεπε να κρατήσει το 3-0 και να αμυνθεί, το έκανε υποδειγματικά. Δίχως πανικό, δίχως φτηνά λάθη, δίχως κενά. Σε ένα τέτοιο τέλειο βράδυ, ακόμα και παραδοσιακοί γκελαδόροι (Λόβρεν) έμοιαζαν απροσπέλαστοι.

Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Σανέ, η Σίτι δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε καθαρές φάσεις την πίεση, απέναντι σε μία Λίβερπουλ που σταδιακά έμεινε στο γήπεδο χωρίς τα αστέρια της (Σαλάχ, Φιρμίνο).

Τελικά το αντίδοτο στο ποδόσφαιρο του Πεπ Γκουαρντιόλα βρέθηκε. Λέγεται Λίβερπουλ και μέχρι νεοτέρας θα στοιχειώνει τα γαλάζια όνειρα για ευρωπαϊκή κούπα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (85’ Μορένο), Μανέ, Σαλάχ (53’ Βάιναλντουμ), Φιρμίνο (71’ Σολάνκε).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Γκιντογκάν (57’ Στέρλινγκ), Σίλβα, Μανέ, Γκάμπριελ Ζεσούς.

Πηγή: sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top