ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είπε «ευχαριστώ» στα αυτογκόλ της Ρόμα η Μπάρτσα και… «αγκαλιά» με την τετράδα! – ΒΙΝΤΕΟ

Είπε «ευχαριστώ» στα αυτογκόλ της Ρόμα η Μπάρτσα και… «αγκαλιά» με την τετράδα! – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο αυτογκόλ της Ρόμα άνοιξαν τον δρόμο της πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα που επικράτησε με 4-1 των Ιταλών στο «Καμπ Νόου» και πλέον βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να σκέφτεται από απόψε η Μπαρτσελόνα, καθώς το 4-1 επί της Ρόμα της δίνει ένα σαφέστατο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Ολίμπικο».

Οι Ιταλοί παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, δυσκολεύοντας την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο, στην επανάληψη οι Καταλανοί πέτυχαν τρία τέρματα και αν και προσωρινά είχε μειώσει ο Τζέκο, πήραν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης (4-1).

Η Ρόμα προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά στο ματς να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Τερ Στέγκεν, ο Φλορέντσι δεν μπόρεσε την τελευταία στιγμή από κοντά να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα προ του Γερμανού τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι πηγαίνοντας πολύ γρήγορα πάνω στην μπάλα δεν επέτρεπαν στους Καταλανούς να την κυκλοφορήσουν με ευκολία.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και στο 12’ ο Άλισον απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Λιονέλ Μέσι.

Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ όταν το φαλτσαριστό σουτ του Ράκιτιτς από πλάγια θέση βρήκε στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ρόμα.

Στο 28’ ο Σουάρες σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, όμως και πάλι ο Άλισον έσωσε την ομάδα του.

Πάντως, με εξαίρεση αυτές τις τρεις προσπάθειες η Μπαρτσελόνα δεν απείλησε ιδιαίτερα, έχοντας απέναντί της μία Ρόμα που έβγαλε αρκετή ενέργεια και έδινε την εικόνα πως στην αντεπίθεση μπορεί να

Τον νίκησαν με… αυτογκόλ!

Οι «Ρωμαίοι» στέκονταν καλά αμυντικά έχοντας τον Κώστα Μανωλά σε καλή μέρα, ενώ όπου χρειάστηκε ο Άλισον ήταν εκεί για να επέμβει.

Παρ’ ΄όλα αυτά, ό,τι δεν κατάφεραν οι αντίπαλοι του, το πέτυχε συμπαίκτης του! Στο 38’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του Ντε Ρόσι.

Ο αρχηγός της Ρόμα με… «άπιαστη» προβολή νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μία «ανάσα» από την ισοφάριση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία τεράστια ευκαιρία για την Ρόμα, όταν στο 46’ ο Φλορέντσι έκανε τη σέντρα όμως ο Περότι με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η Μπαρτσελόνα απάντησε στο 54’ με τον Μέσι να σουτάρει και τον Άλισον να διώχνει.

Από 1-0… 3-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά

Φαίνεται πως η Ρόμα δεν είχε την τύχη με το μέρος αυτό το βράδυ καθώς δεν είναι και το πιο σύνηθες να πετυχαίνει μία ομάδα δύο αυτογκόλ σε ένα ματς.

Στο 55’ ο Μέσι βρήκε ωραία τον Ράκιτιτς που γύρισε στην περιοχή και ο Μανωλάς που προσπάθησε να κόψει τον Ουμτιτί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το υπ’ αριθμόν πέντε αυτογκόλ υπέρ της Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα όταν και πάλι μετά από πάσα του Μέσι, ο Σουάρες σούταρε μέσα από την περιοχή για να διώξει ο Άλισον και ο Πικέ να πάρει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει.

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ισπανού σέντερ μπακ μετά τον Σεπτέμβρη του 2016.

Ο Τζέκο την έβαλε και πάλι στο παιχνίδι αλλά…

Η Μπαρτσελόνα έχοντας φτάσει το σκορ στα επίπεδα του 3-0 έδειξε να κατεβάζει ταχύτητα και η Ρόμα το εκμεταλλεύτηκε.

Μπορεί ο Τερ Στέγκεν με δύο αποκρούσεις στο 78’ και στο 79’ σε σουτ των Ντεφρέλ και Περότι να έσωσε την ομάδα του, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και ένα λεπτό αργότερα.

Ο Τζέκο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από πάσα του Περότι, έβαλε πλάτη στον Άλμπα, γύρισε το σώμα του και σούταρε για να σκοράρει και να μειώσει σε 3-1.

Εκεί λοιπόν που η Ρόμα είχε μπει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης, ανέλαβε ο Λουις Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90’, πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αξιοποιώντας το λάθος του Γκοναλόνς και έτσι «έγραψε» το 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ενόψει του επαναληπτικού στην αιώνια πόλη.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ζόρντι Άλμπα, Πικέ, Ουμτιτί, Μπουσκέτς (67’ Παουλίνιο), Σέρζι Ρομπέρτο (83’ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (85’ Σουάρεθ), Ράκιτιτς, Σουάρες, Μέσι.

Ρόμα: Άλισον, Κολάροφ, Φάτσιο, Μανωλάς, Πέρες, Στρόουτμαν, Πελεγκρίνι (60’ Γκοναλόν), Περότι, Ντε Ρόσι (77’ Ντεφρέλ), Φλορέντσι (72’ Ελ Σαραουΐ), Τζέκο.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top