ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στροφή στον Ενδιάμεσο αναζητώντας συμμαχίες – Η στάση του Νικόλα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στροφή στον Ενδιάμεσο αναζητώντας συμμαχίες – Η στάση του Νικόλα

Πήγε για να ενημερωθεί για το δείπνο της 16ης Απριλίου, αλλά, όπως πληροφορούμαστε, η συζήτηση απλώθηκε σε πάσης φύσεως εσωτερικά ζητήματα.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο λόγος για τη συνάντηση μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Προέδρου Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα (23/4).

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέβηκε στον λόφο και αφού δεν άκουσε κάτι καινούργιο για το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης (24/4) στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, συζήτησε τις απόψεις του για την εσωτερική διακυβέρνηση.

Είχε στείλει προ ημερών το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους υποψηφίους.

Πάντως, ο Νικόλας άλλαξε τροπάριο μετά τις προεδρικές εκλογές, αφήνοντας την εχθρική και αντιπολιτευτική στάση στο ΑΚΕΛ και στον Άντρο Κυπριανού -κάθε Δημοκρατία έχει ανάγκη την αντιπολίτευση.

Και στο Κυπριακό, αλλά και στο καυτό ζήτημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δείχνει και δηλώνει έτοιμος να συμμαχήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της επόμενης μέρας, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε άλλα ζητήματα, κάτι το οποίο συζητήθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ασφαλώς έχει την ανάγκη υποστήριξης –είχε συμμαχήσει με το ΑΚΕΛ για το Κυπριακό στα τέσσερα πρώτα χρόνια διακυβέρνησής του–, δεν έχασε την ευκαιρία και άκουσε προσεκτικά και τον Νικόλα, αλλά και τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, πάντως, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά στις ανακοινώσεις, ζήτησε επίσπευση της κατάθεσης των προτάσεων του υπουργού Οικονομικών για τα ΜΕΔ, ενώ έθεσε επί τραπέζης διάφορα άλλα ζητήματα.

Μπροστά, λοιπόν, σε δύσκολες μέρες, Πρόεδρος και Ενδιάμεσος φαίνεται να τα «βρίσκουν», τουλάχιστον σε ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και από το Κοινοβούλιο.

Το ερώτημα είναι αν η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας σχηματοποιείται με τον ίδιο τρόπο στο μυαλό του Προέδρου και στο μυαλό του Νικόλα.

Αν, δηλαδή, μπορεί να δώσει συγκατάθεση ο κ. Παπαδόπουλος για επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο Γκουτέρες, κάτι το οποίο προφανώς απορρίπτει, όπως σύσσωμος ο ενδιάμεσος χώρος και να συμφωνήσει με την ετοιμότητα του Προέδρου και του ΔΗΣΥ.

Ή, αν για να υπάρξει συνεννόηση σε ζητήματα ουσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδεχτεί προτάσεις του Νικόλα και στο Κυπριακό. Δύσκολο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top