ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο Νεκτάριος και Πορφύριος - Αναβλήθηκε η διαδικασία αίτησης για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο Νεκτάριος και Πορφύριος - Αναβλήθηκε η διαδικασία αίτησης για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Την αναβολή της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης ακύρωσης των ενταλμάτων κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των εν αργία μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, συμπεριλαμβανομένου του χρηματικού ποσού των 807 χιλιάδων ευρώ, αποφάσισε την Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Κατά τη σημερινή διαδικασία αναμενόταν να παρουσιαστούν εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και του Κτηματολογίου, οι οποίοι θα κατέθεταν στοιχεία και έγγραφα, που τους είχαν ζητηθεί από τους δικηγόρους υπεράσπισης των δύο εν αργία μοναχών, που αφορούν στην προέλευση του χρηματικού ποσού, το οποίο ανευρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο, που κατασχέθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 2024 και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του Κτηματολογίου δεν εμφανίστηκαν στην ακρόαση, με το δικαστήριο να αναβάλλει τη διαδικασία και να την επαναορίζει στις 30 Μαΐου, στις 09:00, για προγραμματισμό.

Στο μεταξύ, παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι δύο εν αργία μοναχοί της Ιεράς Μονής Αββακούμ, καθώς και υποστηρικτές των μοναχών.

Στην ένσταση που κατέθεσε η συνήγορος υπεράσπισης των δύο εν αργία μοναχών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε σε χρηματοκιβώτιο ανήκει στη Μονή και προοριζόταν για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του μοναστηριού.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι, παραμένει μέχρι στιγμής κλειστή, ενώ είναι άγνωστον πότε ή αν θα επαναλειτουργήσει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top