ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καρδιακή Ανεπάρκεια, Δράσε Τώρα: με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κορύφωση της εβδομάδας ενημέρωσης της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου

Καρδιακή Ανεπάρκεια, Δράσε Τώρα: με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κορύφωση της εβδομάδας ενημέρωσης της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου

Η αθρόα προσέλευση του κοινού και το μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας χαρακτήρισαν και τις δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης που διοργάνωσε στις 19 Μαΐου στη Λευκωσία και στις 20 Μαΐου στη Λεμεσό η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου με την υποστήριξη της εταιρείας Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου.

 

Με την κορύφωση των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομάδα ενημέρωσης για την καρδιακή ανεπάρκεια που σήμανε την έναρξή της στις 9 Μαΐου, μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης, η οποία έλαβε χώρα στο υπουργείο Υγείας στην παρουσία της γενικής διευθύντριας του υπουργείου Υγείας δρος Χριστίνας Γιαννάκη, του προέδρου της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, δρος Γιώργου Γεωργίου, του κοσμήτορα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου δρος Γεράσιμου Φιλιππάτου, του δρος Βασίλη Μπαρμπέρη, Προέδρου Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου και του κ. Στέλιου Χριστοδούλου, γραμματέα του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Λευκωσίας.

Η ενημερωτική εκστρατεία διοργανώθηκε από την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και την υποστήριξη της εταιρείας Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου με επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά και τέλεσε υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Παράλληλα η εκστρατεία εντάχθηκε στις δράσεις που οργανώνουν κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Καρδιακής Ανεπάρκειας (Heart Failure Association), ενώ καθοριστική συμβολή στην ευρεία διάδοση του μηνύματος για την ανάληψη δράσης κατά της καρδιακής ανεπάρκειας είχε η ενεργός συμμετοχή του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού (iHHub) που υποστηρίζει τη δημιουργία ομάδων ασθενών από όλες τις χώρες του κόσμου, τις οποίες φέρνει σε επαφή και επικοινωνία, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις και τη βελτίωση της ζωής.

Στα περίπτερα ενημέρωσης σε Λευκωσία και Λεμεσό λήφθηκαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης από ιατρούς καρδιολόγους και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονταν στον χώρο και την ίδια στιγμή παρέχονταν στο κοινό ενημέρωση σχετικά με τα συμπτώματα, αλλά και τη νόσο γενικότερα.
Επίσης, κατά τη διάρκεια και των δύο εκδηλώσεων διεξήχθησαν μικρά εργαστηράκια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής για παιδιά, προάγοντας έτσι την πρόληψη της Καρδιακής Ανεπάρκειας μέσω της υγιεινής διατροφής.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να απολαύσουν φρεσκοκομμένα δροσερά φρούτα.
Τις εκδηλώσεις στηρίξαν ενεργά ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών Λευκωσίας, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), οι Μικροί Μάγειροι και η εταιρεία Πρίνος farm & deli.

Η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου με την υποστήριξη της εταιρείας Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου κατόρθωσε να διαδώσει με απόλυτη επιτυχία το μήνυμα Καρδιακή Ανεπάρκεια, Δράσε Τώρα και να ενημερώσει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου της Κύπρου για την ανάγκη της πρόληψης και της εξέτασης των συμπτωμάτων (δύσπνοια, κόπωση/καταβολή, φούσκωμα ποδιών/αστραγάλων/κοιλιάς, ξαφνική αύξηση βάρους, ανορεξία, ταχυκαρδία, συχνή νυχτερινή ούρηση, ζαλάδες) της καρδιακής ανεπάρκειας, ώστε να μπορεί να λάβει εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα θεραπείας.

Η άρτια οργανωμένη και στοχευμένη εκστρατεία ανέδειξε την ανάγκη για την περαιτέρω ανάπτυξη πρωτοβουλιών με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση των κατοίκων της Κύπρου, ενώ παράλληλα έθεσε τον πήχη ακόμα υψηλότερα σε ό,τι αφορά στη συστράτευση οργανωμένων ανεξάρτητών φορέων με τις πολιτειακές αρχές απέναντι στην επιδημική νόσο της καρδιακής ανεπάρκειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top