ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι για οργανωμένο έγκλημα : 'Να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να καταδικαστεί

Οικολόγοι για οργανωμένο έγκλημα : 'Να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να καταδικαστεί

Θετικά αντιμετωπίζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών την έκκληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όπως δοθούν περισσότερα όπλα στην Αστυνομία, για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή (25/05) ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος είπε πως το κόμμα του κάνει κριτική, είναι και σε θέση να προσφέρει βοήθεια για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό, Ιωνά Νικολάου, στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων, ο κ. Περδίκης  ανέφερε πως μεταξύ τους έχει συζητηθεί το οργανωμένο έγκλημα, οι σχεδιασμοί του Υπουργείου σε σχέση με την αντιμετώπιση του, αλλά και για τη βοήθεια που χρειάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά της Βουλής, ώστε να ενισχυθεί με κατάλληλα εργαλεία η αστυνομία, στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως είπε ο κ. Περδίκης το Κίνημά του εξέφρασε την ανησυχία του για τα αισθήματα ανασφάλειας που έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό στην κυπριακή κοινωνία, λόγω των διάφορων εγκλημάτων που παρουσιάστηκαν, για να σημειώσει ότι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονται υπό κριτική για τα θέματα που αφορούν περισσότερο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια, για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Θεωρούμε, επίσης, ότι όντως υπάρχουν σχέσεις του καθώς πρέπει κόσμου με τον υπόκοσμο, τις οποίες πρέπει να τις αναζητήσουμε, να τις αναδείξουμε και να αποτελέσουν στοιχείο καταδίκης. Και στο όνομα αυτής της σημαντικής προσπάθειας, για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να καταδικαστεί, εμείς αντιμετωπίζουμε θετικά την έκκληση του Υπουργείου, για περισσότερα όπλα στην αστυνομία, για να μπορέσει να εκπληρώσει αυτό το ρόλο», ανέφερε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Αστυνομία και το Υπουργείο θα εξακολουθήσουν να είναι υπό κρίση, συμπληρώνοντας πως «θα είναι υπό έλεγχο αν αυτά τα όπλα τα οποία θα της δώσει η πλειοψηφία της Βουλής θα τα χρησιμοποιήσει με το σωστό τρόπο και κυρίως αποτελεσματικά».

«Και θα υπάρχουν κατά τη δική μας άποψη και ασφαλιστικές δικλίδες. Είμαστε πάντα σε μια εγρήγορση σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Κάνουμε και κριτική, αλλά είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βοήθεια για αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν αρκεί μόνο η κριτική, αλλά πρέπει να είμαστε και σε θέση τα πολιτικά κόμματα, να συμβάλλουμε θετικά στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος», είπε ο κ. Περδίκης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «πέραν από την οποιαδήποτε κριτική -και η οποία είναι καλοδεχούμενη- εκτιμώ το γεγονός ότι και οι Οικολόγοι συνταυτίζονται και κατανοούν την ανάγκη όπως ενισχυθεί περαιτέρω η αστυνομία σε όλη αυτή την προσπάθεια», για να προσθέσει πως «η αντιμετώπιση  του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και η διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας στον τόπο μας δεν είναι υπόθεση που αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά είναι υπόθεση που αφορά όλους».

«Και όταν λέω όλους, δεν εννοώ μόνο την εκτελεστική εξουσία, αλλά και τη νομοθετική εξουσία και τη δικαστική. Εάν δεν συνδράμουν και οι τρεις εξουσίες, για να μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο αναμένουμε, δεν θα το πετύχουμε ποτέ, γιατί ουσιαστικά με την ελλιπή προσπάθεια που κάνει μια εξουσία θα παρουσιαστούν τεράστια προβλήματα και στην άλλη», ανέφερε.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως η παραχώρηση στην αστυνομία της δυνατότητας να παρακολουθεί  τηλεφωνικές συνδιαλέξεις «θα ενισχύσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ερευνήσουν, αλλά και να διώξουν το οργανωμένο έγκλημα και ειδικότερα να φτάσουν σε αυτούς, που κάποιοι ονομάζουν την κορυφή της πυραμίδας, των ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος».

Είπε ακόμα ότι «αυτή πρέπει να είναι η προσπάθεια, γιατί ουσιαστικά η ανάγκη και η απαίτηση του πολίτη να έχει ασφάλεια, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει όλους να μας ενδιαφέρει και να μας νοιάζει καθημερινώς».

«Και αυτή είναι η δική μας προσπάθεια, ώστε μέσα από αυτές τις επιχειρήσεις που έχει ξεκινήσει η αστυνομία και οι οποίες θα συνεχιστούν, πιστεύουμε ότι και με τα μέσα τα οποία μπορούν να προσφερθούν προς την αστυνομία θα μπορέσει να υπάρξει επαρκέστερη και πιο ουσιαστική διερεύνηση και αντιμετώπιση του φαινομένου που ονομάζεται οργανωμένο έγκλημα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top