ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ένοχος για παιδική πορνογραφία προσωπικής χρήσης

ΚΥΠΡΟΣ: Ένοχος για παιδική πορνογραφία προσωπικής χρήσης

Ένοχος μεν, χωρίς να φυλακιστεί δε, ένας 28χρονος από τη Λευκωσία, αφού παρά το ότι παραδέχθηκε την κατοχή χιλιάδων αρχείων παιδικής πορνογραφίας, χωρίς όμως να τα κοινοποιήσει σε κάποιους, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιβολή ποινής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 28χρονος Γ.Γ. καταδικάστηκε την Τρίτη (29/5) από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών και 3 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Μάλιστα, ο 28χρονος παραδέχθηκε ότι είχε στην κατοχή του 4.576 αρχεία φωτογραφιών και τρία βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό, μέχρι επιπέδου 4.

Παρόλο που το Δικαστήριο τόνισε πως πρόκειται αναμφίβολα για υλικό αισχρού περιεχομένου που μόνο αισθήματα απέχθειας και αποστροφής μπορεί να προκαλέσει στον μέσο συνετό άνθρωπο και ότι το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις, οι επιβληθείσες ποινές φυλάκισης, αναστάλθηκαν για περίοδο 3 ετών.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για αναστολή της ποινής, λήφθηκε, σύμφωνα με τον «Φ», σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, ενώ σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση έπαιξε το γεγονός ότι η παράνομη δραστηριότητα του περιορίστηκε σε προσωπική χρήση των αρχείων και μόνο, χωρίς να το έχει διακινήσει ή διαθέσει σε τρίτους, καθώς και η άμεση παραδοχή του στην Αστυνομία, το Δικαστήριο, το λευκό του ποινικό μητρώο, η ηλικία του και οι προσωπικές και οικογενειακές του συνθήκες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top