ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για άμεση άρση αποκοπών»

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για άμεση άρση αποκοπών»

Ο Υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι η πρότασή του προς την κυβέρνηση είναι αντί για αυξήσεις στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, το ετήσιο ποσοστό, το οποίο θα είναι εντός των ορίων και αντοχών της οικονομίας, να αποδίδεται με μείωση των αποκοπών που έγιναν στους μισθούς από το 2011.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι η πρόταση αυτή, με την κατάθεσή της στη βουλή θα πάρει χαρακτήρα νόμου.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία επιμένει σε άμεση άρση των αποκοπών και επιστροφή στα μισθολογικά δεδομενα του 2011, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Ακόμα και να ήθελε η κυβέρνηση, είπε, δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει αυτή τη θέση, η οποία θα οδηγούσε σε εκτροχιασμό την κυπριακή οικονομία.

Καταλήγοντας, ο κύριος Γεωργιάδης, χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο δικαίωσης της ΠΑΣΥΔΥ από το Ανώτατο Δικαστήριο, επισημαίνοντας όμως ότι το κράτος θα είναι υποχρεωμένο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Χατζηπέτρου: Διαφορετική η θέση της ΠΑΣΥΔΥ από ΣΕΚ-ΠΕΟ

Η ΠΑΣΥΔΥ, ανέκαθεν είχε διαφορετική θέση από τη ΣΕΚ και την ΠΕΟ σε ό,τι αφορά τις αποκοπές από τους μισθούς των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας Γλαύκος Χατζηπέτρου.

Μιλώντας στην Ελένη Βρεττού (Τρίτο) επανέλαβε ότι οι αποκοπές ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου, είπε, η ΠΑΣΥΔΥ προσέφυγε στο Δικαστήριο του οποίου αναμένεται σύντομα η ετυμηγορία.

Ο κύριος Χατζηπέτρου ανέφερε επίσης ότι στο νόμο που ψηφίστηκε δεν καθοριζόταν πότε θα σταματούσαν οι αποκοπές. Σήμερα πρόσθεσε, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και πολύ καλύτερες από τότε. Για το λόγο αυτό, κατέληξε, ακόμα και νόμιμες να ήταν οι αποκοπές οι μισθοί θα έπρεπε να αποκατασταθούν αμέσως.

Α.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top