ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και παρουσίαση επιχειρηματικής ιδέας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και παρουσίαση επιχειρηματικής ιδέας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κορύφωση του εντατικού εργαστηρίου ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών (Boot-Camp Επιχειρηματικότητας) ήταν ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Σάββατο, 16 Ιουνίου με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SHADOWSστο MicrosoftInnovationCenter του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Στους νικητές διατέθηκαν δώρα συνολικής αξίας πάνω από  €2000. Οι νικητές ήταν:1ο Βραβείο: Νεφέλη Τσιούτη, Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών , 2ο Βραβείο: Ιωάννα Βασιλείου, Φοιτήτρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, 3ο Βραβείο: Αλέξανδρος Παπαθεοδούλου, Φοιτητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Επιστημών και Βραβείο «Καλύτερη Καινοτόμα Ιδέα»: Νεφέλη Τσιούτη, Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

 

Το εργαστήρι και ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το  Κέντρο Επιχειρηματικότητας της Σχολής Διοίκησης ΕπιχειρήσεωνEUCPEAK - PerformanceEnterpriseAcceleratorandKnowledgeInnovationCenter.

 

Το εβδομαδιαίο εργαστήρι (11-15 Ιουνίου) απευθυνόταν σε φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων,Δημιουργικών Τεχνών (CreativeArts) και σε νέους επιχειρηματίες.

Μέσω του προγράμματος αποκτήθηκαν γνώσεις για δημιουργία μιας νέας επιχείρησης. Το πρόγραμμα διεύθυναν επαγγελματίες/μέντορες από διάφορους τομείς της Οικονομίας ενώ το εκπαιδευτικό υλικό προερχόταν από τη διεθνή εμπειρία οκτώ προηγμένων επιχειρηματικά χωρών. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν και να λάβουν σημαντική συμβουλευτική καθοδήγηση στη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου από ένα δίκτυο μεντόρων, αποτελούμενο από επιτυχημένους επιχειρηματίες, έμπειρους καθηγητές, στελέχη με εμπειρία στην Αγορά και ερευνητές με σχετική κατάρτιση. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια προκειμένου να ενισχυθούν οι γνώσεις τους και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν, αξιολογήθηκαν από έμπειρους αξιολογητές από το κυπριακό οικοσύστημα.

 

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρουστο πλαίσιο του ερευνητικού του έργου πρόσφερε καιειδικό πρόγραμμα σε περισσότερους από 25εκπαιδευτέςστον κλάδο της πολιτιστικής και δημιουργικής τέχνης για να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες. Η κατάρτιση αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος, του έργου SHADOWS, το οποίο υπάγεται στο ERAMSUS +και έχει θέσει ως κύριο στόχο του να επιμορφώσει και να παρέχει τις γνώσεις στη δημιουργία επιχειρήσεων στα ειδικά πεδία της δημιουργικής τέχνης αλλά και του πολιτισμού.Επικεφαλής ήταν η Δρ. ΣιμόναΜιχάι Γιαννάκη,  αν. Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεωντου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και διευθύντρια του EUCPEAK- PerformanceEnterpriseAcceleratorandKnowledgeInnovationCenter.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top