ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάσιμοι εδώ και 18 χρόνια λοχίες της Εθνικής Φρουράς – Τοποθέτηση από Γ.Ε.Ε.Φ.

Στάσιμοι εδώ και 18 χρόνια λοχίες της Εθνικής Φρουράς – Τοποθέτηση από Γ.Ε.Ε.Φ.

Καταγγελίες από υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς δέχθηκε η ιστοσελίδα μας, καθώς, όπως αναφέρουν, παραμένουν στάσιμοι εδώ και 18χρονια στον βαθμό του λοχία.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Πρόκειται για υπαξιωματικούς που προσελήφθησαν το 2000 και βρίσκονται εδώ και 18χρονια στον ίδιο βαθμό. Όπως καταγγέλλουν, εδώ και χρονιά περιμένουν να πάρουν την πολυπόθητη προαγωγή με την Πολιτεία να αδιαφορεί.

Μιλώντας στο ThemaOnline, υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος θέλησε να παραμένει ανώνυμος, μας τόνισε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού η διαδικασίες των προαγωγών καθυστερούν.

Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε, ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 από την Κυπριακή Βουλή οι πρόνοιες των νέων κανονισμών για κρίσεις, προαγωγές και αποστρατείες.

«Άλλοι στρατιωτικοί με λιγότερη υπηρεσία προήχθησαν δυο φορές, πήραν δηλαδή προαγωγή από λοχία σε επιλοχία και από επιλοχία σε αρχιλόχια και εμείς ακόμη περιμένουνε εδώ και 18χρονια» εξήγησε.

«Μας υποσχέθηκαν πριν από τις Εκλογές ότι θα έρθουν και οι προαγωγές μας. Μέχρι σήμερα τίποτα. Τι περιμένουν, να έρθουν οι Ευρωεκλογές για να μας δώσουν και πάλι υποσχέσεις. Μας λένε συνεχώς από μήνα σε μήνα, μας δήλωσε ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

Να σημειώσουμε πως στην ιδιά θέση βρίσκονται δεκάδες άλλοι στρατιωτικοί οι οποιοι προσελήφθησαν το 2000.

Η τοποθέτηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς

Το ThemaOnline επικοινώνησε με αρμόδιο πρόσωπο του ΓΕΕΦ του οποίου θέσαμε τις καταγγελίες των συγκεκριμένων στρατιωτικών.

Αφού διερεύνησε το θέμα, μας απάντησε πως όντως υπάρχει μια στρέβλωση που αφορά τις προαγωγές των αξιωματικών που προσλήφθηκαν το 2000.

«Για πολλά χρόνια υπήρχε ένα μεγάλο θέμα με τις προαγωγές. Πέρσι με τους νέους κανονισμούς της Βουλής, προήχθησαν 279 στρατιωτικοί, δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν όλοι ταυτόχρονα για αυτό υπάρχει και αυτή η καθυστέρηση» μας επεσήμανε.

Εξήγησε δε πως αν και «μπήκε το νερό στο αυλάκι» καθυστερήσουν ακόμη οι προαγωγές των συγκεκριμένων στρατιωτικών.

Τόνισε δε ότι η στρέβλωση αυτή υπήρχε για χρόνια για τους αξιωματικούς και του υπαξιωματικούς.

Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για τις προαγωγές και αναμένεται πως φέτος μπορεί να έχουμε άλλες 300 προαγωγές, μας τόνισε το αρμόδιο πρόσωπο του ΓΕΕΦ.

Τέλος ανέφερε πως θα πρεπει να κάνουν ακόμη λίγο υπομονή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top