ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: «Το λιγότερο η παραίτηση του Υπ. Οικονομικών» - Σκληρές κουβέντες για Συνεργατισμό και ΜΕΔ

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: «Το λιγότερο η παραίτηση του Υπ. Οικονομικών» - Σκληρές κουβέντες για Συνεργατισμό και ΜΕΔ

Την αξίωση για παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, επανέλαβε με δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας (9/7) ο Γιώργος Περδίκης.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων τόνισε ότι η Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ελληνική για το κλείσιμο της ΣΚΤ «με μεγάλο δημοσιονομικό και κοινωνικό κόστος».

Υπογράμμισε ότι η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδια που διευκολύνουν τις εκποιήσεις, ενώ το «Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έκανε ό,τι μπορούσε για να σωθεί ο Κύπριος φορολογούμενος».

Μίλησε για «δημοσιονομική εκτροπή» και εξέφρασε ανησυχία για πολιτικές τύπου «ψηλά κτίρια, χρυσές υπηκοότητες, Πέρα Πεδί, πάρκο κροκοδείλων και Θαλασσινές Σπηλιές».

Συγχωροχάρτι για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης χαρακτήρισε την απόφαση της Βουλής.

Αυτούσια η δήλωση:

Η Βουλή ενέκρινε ψες, κατά πλειοψηφία, τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ελληνική, η οποία προνοεί το κλείσιμο της Συνεργατικής Τράπεζας με μεγάλο δημοσιονομικό και κοινωνικό κόστος και με την παραχώρηση εγγυήσεων 2.3 δις.

Παράλληλα, η Βουλή κατά πλειοψηφία ενέκρινε τα νομοσχέδια που κατέθεσε η Κυβέρνηση που διευκολύνουν τις εκποιήσεις, απορρίπτοντας προτάσεις νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που αφορούν τη στοχοποίηση των «στρατηγικών κακοπληρωτών» και την προστασία – υπό προϋποθέσεις – της μικρής πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης μικρών επιχειρήσεων κ.α.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έκανε ότι μπορούσε για να σωθεί ο Κύπριος φορολογούμενος από την επιπλέον επιβάρυνση πολλών δισεκατομμυρίων του δημόσιου χρέους, που πλέον θα βαρύνει το κάθε νοικοκυριό, τον κάθε φορολογούμενο.

Η Κυβέρνηση και όσα κόμματα την υποστηρίζουν, επέλεξαν την πεπατημένη που οδηγεί σε νέα αύξηση του δημόσιου χρέους, δημοσιονομική εκτροπή και μέτρα σαν αυτά που ζήσαμε την περίοδο 2011 – 2013.

Εμείς, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ανησυχούμε και για τους τρόπους με τους οποίους η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κλείσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Με πολιτικές τύπου «ψηλά κτίρια» και «χρυσές υπηκοότητες», «Πέρα Πεδί», «πάρκο κροκοδείλων» και Θαλασσινές Σπηλιές;

Η ψεσινή απόφαση της Βουλής αποτελεί στην ουσία συγχωροχάρτι για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Αποτυχία που την πλήρωσε ο Κυπριακός λαός και θα πληρώνουν με βαρύ κόστος ανεξαιρέτως όλοι οι δανειολήπτες για πολλά χρόνια.

Η παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών είναι το λιγότερο που μπορεί να περιμένουμε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top