ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακόμα και ειδικό νόμισμα τυπώθηκε για την ορκομωσία Ερντογάν

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακόμα και ειδικό νόμισμα τυπώθηκε για την ορκομωσία Ερντογάν

Ακόμη και ειδική λίρα με χαραγμένο το νέο προεδρικό Μέγαρο τυπώθηκε ειδικά για την τελετή ανάληψης των νέων καθηκόντων του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που θα δοθεί ως αναμνηστικό δώρο στους 10 χιλιάδες καλεσμένους που θα λάβουν μέρος στη δεξίωση στο προεδρικό μετά την ορκωμοσία στη Βουλή.

Το νόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία ενώ θα εκδοθεί και ειδικό γραμματόσημο.

Μετά από την βουλή ο Ταγίπ Ερντογάν, θα κατευθυνθεί προς το μαυσωλείου του Ατατούρκ για απότιση φόρου τιμής και στη συνέχεια θα καταλήξει στο προεδρικό μέγαρο όπου θα τον υποδεχθεί η μπάντα, η οποία ωστόσο θα παίξει τον οθωμανικό ύμνο, τον ύμνο ‘Μεχτέρ’, όπως είναι γνωστός, κι όχι τον εθνικό ύμνο της χώρας, τον οποίο ο Ερντογάν επιθυμεί να αλλάξει. Ο οθωμανικός ύμνος ήταν αυτός που χρησιμοποιούνταν από το στρατό της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τις κατακτήσεις του στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Θα ακολουθήσει ρίψη 101 κανονιοβολισμών από όλα τα σώματα του στρατού. Στη δεξίωση εκτός από 22 Πρόεδροι κρατών και 17 Πρωθυπουργοί έχουν προσκληθεί θρησκευτικοί ηγέτες, Τούρκοι ακαδημαϊκοί, πρόεδροι επαγγελματικών ενώσεων, μεταλλωρύχοι, γιατροί, ακόμη και απλοί πολίτες. 

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της δεξίωσης το προεδρικό θα περιφρουρούν 10 χιλιάδες αστυνομικοί, ακροβολιστές και ελικόπτερα θα περιφρουρούν το προεδρικό μέγαρο. Επί ποδός για την προστασία του Τούρκου προέδρου θα βρίσκονται ειδικές δυνάμεις, μονάδες αντιμετώπισης τρομοκρατικών ενεργειών, μυστικές υπηρεσίες, μονάδες άμεσης καταστολής , πυροτεχνουργοί και η τροχαία.

Την προστασία των ξένων ηγετών έχει αναλάβει άλλη ειδική ομάδα, με την επωνυμία CAT, ενώ σε ευαίσθητα σημεία έχουν τοποθετηθεί ακροβολιστές και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ελέγχουν συνεχώς σημεία ύποπτα για τοποθέτηση βομβών. Επίσης ελικόπτερα θα επιτηρούν την τάξη και την ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE