ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Βγήκαν το 9ο και το 10ο παιδί από το σπήλαιο - Στο κατακόρυφο η αγωνία

Ταϊλάνδη: Βγήκαν το 9ο και το 10ο παιδί από το σπήλαιο - Στο κατακόρυφο η αγωνία

Προς το τέλος του οδεύει το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 26 Ιουνίου. Όπως φαίνεται, έχουν βγει από το σπήλαιο ακόμη δύο παιδιά.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει το CNN και το Reuters, αναφέροντας πως τα δύο παιδιά έχουν μεταφερθεί με φορείο σε ασθενοφόρα που βρίσκονται στην είσοδο των σπηλαίων.

Ετσι, ο αριθμός των παιδιών που έχουν απεγκλωβιστεί από το σπήλαιο έφθασε στα 10.

Στο σπήλαιο παραμένουν ακόμη δύο παιδιά και ο προπονητής τους. Εκτιμάται ότι σίγουρα θα βγουν και τα υπόλοιπα δύο παιδιά σήμερα και ενδεχομένως και ο προπονητής τους. Μάλιστα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα παιδιά απέχουν περίπου ένα χλμ. από την έξοδο του σπηλαίου.

Τα συνεργεία έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την επιδείνωση του καιρού που εκτιμάται ότι θα πλημμυρίσει και πάλι το σπήλαιο.

Συνολικά οκτώ ασθενοφόρα -εννέα μαζί μ' αυτό που αποχώρησε- περιμένουν στο χώρο για κάθε έναν από τους τελευταίους εγκλωβισμένους (παιδιά, προπονητή, δύτες και έναν γιατρό που μπήκε μαζί με τους τελευταίους).

Η ανταποκρίτρια του AL Jazeera Στεπ Βέσεν, ανέφερε πριν από μία ώρα πως και τα τέσσερα αγόρια και ο προπονητής τους έχουν φτάσει στον τρίτο θάλαμο του συγκροτήματος σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ, όπου οι εργάτες των σωστικών συνεργείων έχουν δημιουργήσει ένα πρόχειρο ιατρικό κέντρο.

«Φαίνεται πως όλοι έχουν περάσει αυτό το επικίνδυνο και δύσκολο κομμάτι και τώρα βρίσκονται στον τρίτο θάλαμο» ανέφερε στο Twitter η Βέσσεν.

Οι Αρχές εξέφρασαν την ελπίδα ότι μέχρι να νυχτώσει στην Ταϊλάνδη θα έχουν βγει ζωντανά και τα εναπομείναντα τρία παιδιά και ο 25χρονος προπονητής τους.

Να σημειωθεί ότι πρώτα πρώτα βγήκαν τα πιο γερά παιδιά και πίσω έμειναν τα πιο αδύνατα. Ετσι, η σημερινή ημέρα είναι και η πιο δύσκολη, η πιο επίφοβη της όλης επιχείρησης.

Χθες βγήκαν από τη σπηλιά τέσσερα παιδιά και προχθές άλλα τέσσερα, ενώ η αγωνία κορυφώνεται.

Η σημερινή επιχείρηση ξεκίνησε στις 08:08 το πρωί τοπική ώρα (04:08 ώρα Ελλάδος), όπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές.

19 δύτες μπήκαν στη σπηλιά, ενώ ξέσπασαν χειροκροτήματα όταν ο επικεφαλής του κέντρου συντονισμού της επιχείρησης και τοπικής κυβερνήτης Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια αποστολή για τη διάσωση των παιδιών, αλλά και του 25χρονου προπονητή τους.

Ευτυχώς, παρά τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας, οι συνθήκες μέσα στη σπηλιά δεν έχουν αλλάξει πολύ.

Από iefimerida

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top