ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη συνέντευξη Ιραόλα στην Κύπρο – Τι είπε για ΑΕΚ, παίκτες, ΠΡΟΚΛΗΣΗ και για Ιδιάκεθ και Κρίστιανσεν

Πρώτη συνέντευξη Ιραόλα στην Κύπρο – Τι είπε για ΑΕΚ, παίκτες, ΠΡΟΚΛΗΣΗ και για Ιδιάκεθ και Κρίστιανσεν

Ο Αντόνι Ιραόλα έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε Κυπριακό μέσο, και αυτό είναι το οπαδικό site της ΑΕΚ.

Ο Βάσκος κόουτς της Λαρνακιώτικης ομάδας μίλησε στο aek24.net και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια την συνέντευξη του Ιραόλα και όλα όσα είπε στην οπαδική ιστοσελίδα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

AEK24.NET: Κόουτς, είσαι στην ΑΕΚ σχεδόν δυο μήνες. Πως ήταν για σένα αυτό το διάστημα;
«Ήταν μία καλή περίοδος για μένα. Τώρα γνωρίζω πολύ καλύτερα τους ποδοσφαιριστές που είναι σημαντικό για μένα. Ξέρω τι να περιμένω από τον καθένα. Επίσης συνηθίζω το κλίμα στην ομάδα».

AEK24.NET: Πως προέκυψε η συνεργασία σου με την ΑΕΚ;
«Ήξερα κάποιους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην ΑΕΚ. Είχα επαφή και με τον Άντερ Μουρίγιο που είναι Τεχνικός Διευθυντής αυτή την περίοδο. Μου τηλεφώνησε και μου είπε για τον σύλλογο, για όλα. Παίκτες που έπαιξαν εδώ μου είπαν πολύ καλά πράγματα, έτσι ήταν «κλειδί» για μένα για να πάρω την απόφαση να έρθω εδώ».

AEK24.NET: Δεν μίλησες μόνο με τον Μουρίγιο δηλαδή…
«Μίλησα για παράδειγμα με τον Γκονζάλο Γκαρθία που έπαιξε εδώ. Μου είπε τα καλύτερα για τον σύλλογο. Έχω επίσης φίλους από τους προηγούμενους προπονητές που είναι από το ίδιο μέρος που κατάγομαι. Όλοι είπαν τα καλύτερα για τον σύλλογο».

AEK24.NET: Πόσο εύκολο είναι να αφήσει κάποιος με το δικό σας πολύ καλό όνομα την Ισπανία και να έρθει να ξεκινήσει κάτι καινούργιο στην Κύπρο;
«Για μένα ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Το να έρθω σε μία άλλη χώρα και να αναλάβω την πρώτη μου δουλειά ως πρώτος προπονητής. Έχω πράγματα να αποδείξω, να αναπτύξω και που θέλω να κάνω».

AEK24.NET: Στην ΑΕΚ πιστεύετε θα έχετε τον χρόνο να υλοποιήσετε το πλάνο σας; Κάτι που ίσως δεν σας δόθηκε η ευκαιρία στην Ισπανία για να κάνετε;
«Όχι, είχα την ευκαιρία να μείνω στην Ισπανία ή να πάω σε άλλα μέρη αλλά ήρθα εδώ γιατί την θεώρησα μία καλή ευκαιρία. Αισθάνομαι την πίεση αλλά αυτό είναι κάτι συνώνυμο με τον αθλητισμό και είναι κάτι που αποτελεί μέρος της δουλειάς μας».

AEK24.NET: Δεν το θεωρείτε μεγάλο ρίσκο για σας ή όχι;
«Κάθε απόφαση που παίρνεις εμπεριέχει ρίσκο. Είναι μία καλή ευκαιρία. Για όλους μπορεί να εμπεριέχει ρίσκο αλλά σε κάποια φάση θα πρέπει να πάρεις αυτό το ρίσκο».

AEK24.NET: Η σύζυγος και η οικογένεια πως είδαν αυτή την αλλαγή και αυτή την απόφαση να έρθετε στην Κύπρο;
«Όχι δεν ήταν εύκολη. Όλη μου τη ζωή την πέρασαν στην Βασκονία, τα τελευταία δυο χρόνια της καριέρας μου τα έζησα στην Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που ήταν χαρούμενοι εκεί και το ίδιο χαρούμενοι νομίζω θα είναι και εδώ στην Κύπρο με όσα είδα μέχρι τώρα».

AEK24.NET: Πέρσι η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Τι περισσότερο μπορείτε να δώσετε εσείς στην ΑΕΚ; Τι είναι αυτό που μπορείτε να υποσχεθείτε στον κόσμο;
«Πιστεύω αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική χρονιά. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την περσινή χρονιά με αυτή που έρχεται. Όπως είπα οι προηγούμενοι προπονητές έκανα πολύ καλή δουλειά, έπαιξε ωραία μπάλα η ομάδα, ήρθε το κύπελλο. Θα προσπαθήσω να πάρω ότι μπορώ από την ομάδα. Κάθε παίκτη να τον βοηθήσω να φτάσει όσο πιο κοντά μπορεί στο ανώτερο επίπεδο».

AEK24.NET: Πως βρήκατε το κλίμα στα αποδυτήρια, την πόλη της Λάρνακας και τον κόσμο της ομάδας;
«Πιστεύω η Λάρνακα είναι μία όμορφη πόλη. Δεν είναι μεγάλη πόλη, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτό είναι ωραίο. Πολλοί με προσεγγίζουν και μου μιλούν, μου λένε πράγματα για τον σύλλογο και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει».

AEK24.NET: Η ΑΕΚ απαρτίζεται από πολλούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι που σας βοηθά να υλοποιήσετε αυτά που θέλετε; 
«Όχι, δεν το νομίζω. Πάντα μιλάω στα αγγλικά. Όταν πρέπει να μιλήσω μόνος με κάποιον Ισπανό θα του μιλήσω στα ισπανικά, αλλά προσπαθώ να επικοινωνώ με κάθε παίκτη και όχι μόνο με τους Ισπανούς».

AEK24.NET: Στα πρώτα φιλικά που έδωσε η ΑΕΚ δείξατε ξεκάθαρα την πρόθεση σας να «χτίσετε» μία δυνατή ομάδα που θα παίζει 4-3-3. Αυτό θα είναι το σύστημα που θα βλέπουμε τη νέα σεζόν;
«Δοκιμάζουμε διάφορα. Κυρίως παίζουμε με αυτό το σύστημα αλλά πιστεύω κατά τη διάρκεια της σεζόν θα παίξουμε και διαφορετικά συστήματα».

AEK24.NET: Ο Ιδιάκεθ αγωνιζόταν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς τις περισσότερές φορές και άλλαζε συχνά συστήματα. Είναι πρόθεση σας να κάνετε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων; 
«Αυτό εξαρτάται και από το κάθε παιχνίδι πως θα εξελιχθεί. Είναι καλό να έχεις περισσότερες από μία επιλογές. Είναι καλό για την ομάδα να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξουμε σύστημα».

AEK24.NET: Η απόκτηση του Μίκελ Γκονθάλεθ αυξάνει το συναγωνισμό στην άμυνα. Ο Καταλά στα 38 του να θεωρήσουμε ότι θα είναι μία πολύ καλή επιλογή από τον πάγκο ή τον υπολογίζεται ακόμη και για βασικό (η συνέντευξη έγινε πριν τον τραυματισμό του);
«Δεν έχουμε υπογράψει τον Μίκελ γι’ αυτό τον λόγο. Έχουμε υπογράψει μαζί του γιατί κάποιοι από την περσινή σεζόν δεν συνέχισαν και είδαμε ότι έπρεπε να πάρουμε παίκτη σε αυτή τη θέση».

AEK24.NET: Δεν έχετε καταλήξει στους δυο βασικούς στόπερ δηλαδή;
«Δεν έχω αποφασίσει για κανένα στην ενδεκάδα. Όταν φθάσει η ώρα του αγώνα θα αποφασίσω. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο αλλά και από την κατάσταση του κάθε παίκτη τη δεδομένη στιγμή».

AEK24.NET: Κάποιοι προπονητές λένε δεν με ενδιαφέρει από τον αντίπαλο αλλά μόνο από την ομάδα μου και δεν ασχολούνται πως παίζει ο αντίπαλος και ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα του σημεία. Είστε αυτής της φιλοσοφίας;
«Όχι, πρέπει να ξέρεις καλά τον αντίπαλο. Πως παίζει, τι κατάσταση είναι, πρέπει να έχεις ξεκάθαρη εικόνα πως θα παίξει, γιατί δεν θα αλλάξει δραματικά από τον ένα αγώνα στον άλλο. Είναι μέρος της δουλειάς μας να αναλύουμε την αντίπαλη ομάδα, να διαφοροποιούμε κάποιες λεπτομέρειες για να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας».

AEK24.NET: Είδαμε την ΑΕΚ στα πρώτα φιλικά να προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η φιλοσοφία σας;
«Ναι, αυτό που θέλω είναι να πιέζουμε ψηλά και να είμαστε όσο γίνεται περισσότερη ώρα στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Κάποιες φορές δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί και ο αντίπαλος παίζει, κάποιες φορές παίζουν καλά, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε δύσκολο για τις άλλες ομάδες και να έχουμε κατοχή από πίσω»

AEK24.NET: Θα προτιμούσατε να κερδίσετε ένα παιχνίδι 4-3 ή 1-0 και γιατί;
«Δεν με νοιάζει. Συνήθως λένε ότι οι προπονητές προτιμούν να κερδίζουν 1-0. Εγώ θέλω να κερδίζω και δεν με νοιάζει αν είναι 4-3 ή 1-0».

AEK24.NET: Η ομάδα μας έχει να συναγωνιστεί ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ. ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ από την ΑΕΚ. Με αυτά τα δεδομένα μπορεί η ΑΕΚ να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα;
«Όπως είπατε γνωρίζουμε ότι άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να κάνουμε λιγότερα λάθη. Πρέπει να έχουμε καλές εμφανίσεις και αν το κάνουμε αυτό μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα».

AEK24.NET: Λιγότερα λάθη είναι το μυστικό για να παλέψει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος για τον τίτλο;
«Το να κάνει λιγότερα λάθη δίνεις μικρότερο αβαντάζ στον αντίπαλο και αυτό είναι το μυστικό».

AEK24.NET: Ο κόσμος της ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου θέλει όλο και περισσότερα. Νιώθετε πίεση;
«Και όχι μόνο οι φίλοι της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ ο κάθε οπαδός θέλει περισσότερα. Είναι μέρος της δουλειάς. Στόχος μου είναι να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα, να έχουμε καλή προετοιμασία και καλές εμφανίσεις».

AEK24.NET: Πως κρίνετε το κυπριακό πρωτάθλημα; Ποια η άποψη σας με όσα είδατε για το επίπεδο; 
«Αν δούμε τους παίκτες που είναι ήδη εδώ και αυτούς που φέρνουν οι ομάδες είναι σίγουρο ότι κάθε χρόνο η λίγκα αναπτύσσεται και προσελκύει ποδοσφαιριστές».

AEK24.NET: Πριν δυο χρόνια ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε την Μπιλμπάο από το Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν κάτι που σας ταρακούνησε; Αν και δεν παίζατε στην Μπιλμπάο τότε παρακολουθούσατε την ομάδα.
«Φυσικά και το θυμάμαι. Ήταν τυχεροί, ειδικά στον πρώτο αγώνα επειδή πέτυχαν δυο γκολ, αλλά ήταν μεγάλη υπόθεση να αποκλείσουν μία ισπανική ομάδα».

AEK24.NET: Ήταν σοκ για την Μπιλμπάο;
«Ναι, φυσικά. Περίμεναν να περάσουν στον επόμενο γύρο αλλά γνώριζαν ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι καλή ομάδα».

AEK24.NET: Κάτι που είδαμε στα φιλικά παιχνίδια είναι ότι δώσατε μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε δυο Κύπριους. Τον Αναστασίου και τον Ιωάννου. Πω βλέπετε γενικότερα τους Κύπριους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας; Είναι ικανοί να έχουν ενεργό ρόλο; Ποιους ξεχωρίσατε από την προετοιμασία;
«Πιστεύω έχουμε νεαρούς ικανούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι έχουν διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, κάποιοι άλλοι μπορεί να είναι σε ένα χρόνο ή περισσότερο αλλά υπάρχουν αρκετοί που έχουν μέλλον και προοπτική».

AEK24.NET: Ξεχωρίσατε κάποιους;
«Δεν μπορώ να πω ονόματα. Γενικά έχουμε ένα καλό επίπεδο από Κύπριους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό έπαιξαν και στα φιλικά παιχνίδια γιατί ήθελα να τους δοκιμάσω και ήθελα να δω πως ανταποκρίνονται απέναντι σε υψηλού επιπέδου ομάδες και τα πήγαν πολύ καλά».

AEK24.NET: Η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια έδειξε διάθεση να έχει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της. Είναι της φιλοσοφίας σας αυτό ή θέλετε να δώσετε ευκαιρίες και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές; 
«Μου ζητούν να κερδίσω αγώνες. Δεν μπορώ να βλέπω την ηλικία του κάθε παίκτη αλλά την απόδοση του. Όποιος μου δείχνει ότι μπορεί να είναι έτοιμος να παίξει σε αυτό το επίπεδο θα παίζει. Θα βάζω στην ενδεκάδα αυτούς που θα πιστεύω ότι θα έχουν την καλύτερη απόδοση».

AEK24.NET: Στην Ισπανία διαβάσαμε ότι σας θεωρούν ένα από τους καλύτερους νέους προπονητές. Τι έχετε να πείτε;
«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον. Για μένα αυτό είναι μεγάλη πρόκληση και είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο τι θα γίνει αυτή τη σεζόν στην ΑΕΚ».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top