Συλλυπητήρια στην Ελλάδα από Πούτιν, ΥΠΕΞ Λιθουανίας και Πρόεδρο Αλβανίας

Συλλυπητήρια στην Ελλάδα από Πούτιν, ΥΠΕΞ Λιθουανίας και Πρόεδρο Αλβανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τηλεγράφημά του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την ελληνική κυβέρνηση και προσφέρθηκε να συνδράμει την Ελλάδα με την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών, αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

"Ο πρόεδρος του ρωσικού κράτους υπογράμμισε ότι η Ρωσία συμμερίζεται ειλικρινά το πένθος του αδελφού λαού και εκφράζει την συμπόνια και την συμπαράστασή του στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών" αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

"Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την προθυμία του να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπιες της θεομηνίας" αναφέρει στην συνέχεια η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επίσης, συλλυπητήρια εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας σε μήνυμα του στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter.  “Βαθιά συλλυπητήρια στον λαό της Ελλάδας για τον χαμό αγαπημένων προσώπων στις καταστροφικές πυρκαγιές της Αθήνας. Ευχές για πολλή δύναμη σε όλους όσοι μάχονται τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές. Η Λιθουανία είναι έτοιμη να βοηθήσει”, αναφέρει το μήνυμα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο. «Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθώ τις τεράστιες καταστροφές που προκαλούν οι πυρκαγιές στην Αθήνα. Είμαι πολύ συγκλονισμένος για τα ανθρώπινα θύματα και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους αγαπημένους τους και τους συγγενείς τους».

«Προσεύχομαι να μην υπάρχουν άλλα θύματα και ότι οι πυρκαγιές αυτές θα βρίσκονται σύντομα υπό έλεγχο από τις ελληνικές αρχές πυρόσβεσης. Σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, εγώ και ο αλβανικός λαός είναι μαζί σας, στο πλευρό των πολιτών της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας», αναφέρει στο μήνυμά του πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE