ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΡΕΥΝΑ – Το ποσοστό των φιλάθλων που συμφωνεί με την ΚΑΡΤΑ (ενδιαφέροντα στοιχεία)

ΕΡΕΥΝΑ – Το ποσοστό των φιλάθλων που συμφωνεί με την ΚΑΡΤΑ (ενδιαφέροντα στοιχεία)

Σ’ ένα σημαντικό ποσοστό που ξεπερνά το 70%, οι Κύπριοι φίλαθλοι συμφωνούν με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου. Το 64% πιστεύει ότι οι παράγοντες των ομάδων εμπλέκονται σε στημένα.

Το ποσοστό που δηλώνει ότι υποστηρίζει κάποια ομάδα και θα προχωρήσει στην έκδοση της ανέρχεται στο 57%, από αυτούς που πήγαν στο γήπεδο φέτος έστω και μια φορά δηλώνουν ότι θα αποκτήσουν την κάρτα το 67%, και από αυτούς που δεν πήγαν καθόλου φέτος το 43%.

Αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν ανάμεσα σε πολλά άλλα στοιχεία η έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα «Κυπριακό ποδόσφαιρο: Δεδομένα και Αντιλήψεις». Η έρευνα παρουσιάστηκε σήμερα σε διάσκεψη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σε αυτή συμμετείχαν 1200 άτομα ηλικίας από 15 ετών και πάνω από τις 8 έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 57% δηλαδή 690 άτομα υποστηρίζουν κάποια ομάδα που αγωνίζεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Σε σχέση με τις οπαδικές προτιμήσεις των ερωτηθέντων, από αυτούς που δήλωσαν ότι στηρίζουν κάποια ομάδα, το 29,6% δηλώνουν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ , το 27% της Ομόνοιας, το 14,9% της Ανόρθωσης, το 9,5% του Απόλλωνα, και το 8,8% της ΑΕΛ.

Όσον αφορά την έκδοση της κάρτας και τις οπαδικές προτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ το 71% δηλώνει ότι θα αποκτήσει την κάρτα, από τους οπαδούς της Ανόρθωσης το 62%, του Απόλλωνα το 57%, της ΑΕΛ το 50% και της Ομόνοιας το 45%.

Επίσης, από τους συμμετέχοντες που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν κάποια ομάδα, το 71% πιστεύουν ότι η κάρτα θα μειώσει δραστικά τη βία και τα επεισόδια στα γήπεδα, ενώ μόλις το 26% πιστεύει το αντίθετο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του κόσμου για το ποιοι μπορεί να εμπλέκονται σε στήσιμο αγώνων. Το μεγαλύτερο ποσοστό (64%) εμπλέκει τους παράγοντες των ομάδων, 25% τους ποδοσφαιριστές και 25% τους διαιτητές. Δείτε αναλυτικά στη φωτογραφία:

Σε σχέση με την παρουσία τους στο γήπεδο, από αυτούς που δηλώνουν οπαδοί κάποιας ομάδας, το 41% δεν έχει πάει σε κανέναν αγώνα την περασμένη χρονιά, το 25% πήγαν στο γήπεδο από 1 ώς 5 φορές, το 11% από 6-10 φορές και το 23% πάνω από 10 φορές. Αντιστρόφως από αυτούς που δεν πήγαν στο γήπεδο, το 24% δήλωσε ως λόγο τη βία στα γήπεδα, το 23% το ότι προτιμά βλέπει τους αγώνες από την τηλεόραση, το 19% ότι δεν είχε χρόνο και το 16% ότι δεν τους ενδιαφέρει και τόσο πολύ το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τη λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων, στη βάση αυτών που απάντησαν ότι υποστηρίζουν κάποια ομάδα, το 16% δήλωσε ότι κάνουν μόνο καλό στην ομάδα τους, το 49% ότι κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό, το 25% ότι κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και το 10% ότι κάνουν μόνο κακό. Τώρα σε σχέση με τις οπαδικές προτιμήσεις, το 70% των Ανορθωσιατών, το 68% των ΑΠΟΕΛιστών, το 69% των Απολλωνιστών, των 59% των ΑΕΛιστών και το 48% των Ομονοιατών πιστεύουν ότι ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της ομάδας τους κάνει καλό στην ομάδα τους.

Σε σχέση με τη συμμετοχή των Κυπρίων ποδοσφαιριστών στις ομάδες, το 58% από αυτούς που δηλώνουν οπαδοί κάποιας ομάδας, θεωρούν ότι ο ελάχιστος αριθμός που πρέπει να αγωνίζονται στην ενδεκάδα είναι 5-6 Κύπριοι, το 20% θεωρεί ότι πρέπει να αγωνίζονται τουλάχιστον 3-4, 4% ότι πρέπει να αγωνίζονται 1-2 ενώ το 16% θεωρεί πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός.

Τέλος, όσον αφορά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, το 95% των οπαδών πιστεύουν ότι στην Κύπρο διεξάγονται στημένοι αγώνες

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top