ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός έδρας κέρδος με Χουάν Άνχελ… Μέσι

Εκτός έδρας κέρδος με Χουάν Άνχελ… Μέσι

Ο Αργεντινός Χουάν Άνχελ Νέιρα ντύθηκε… Λιονέλ Μέσι και με δύο γκολάρες στο πρώτο ημίχρονο χάρισε βαθμό στον ΟΦΗ μέσα στην έδρα του Πανιωνίου (2-2).

Με πέντε μεταγραφικά αποκτήματα στην βασική ενδεκάδα (Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Κότσιτς, Κεϊτά & Ντομίνγκες), ο Πανιώνιος κυριάρχησε στο πρώτο εικοσάλεπτο της αποψινής αναμέτρησης και άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, έπειτα από το «κλέψιμο» του αρχηγού του, Παναγιώτη Κόρμπου, στη μεσαία γραμμή και το τελείωμα του πάντα επικίνδυνου για την αντίπαλη άμυνα Γιώργου Μασούρα. Μάλιστα, ο 23χρονος τερματοφύλακας των Κρητικών, Γιώργος Στρέζος, χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά στα σουτ των Σπιριντόνοβιτς (13′) και Ντουρμισάι (17′), ώστε να αποτρέψει δεύτερη παραβίαση της εστίας του.

Στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία, ο ΟΦΗ ανέβασε αρκετά την απόδοσή του μετά το 20ο λεπτό και έφερε… τούμπα το παιχνίδι, με πρωταγωνιστή τον Χουάν Άνχελ Νέιρα. Ο βιρτουόζος Αργεντινός επιτελικός μέσος, με δύο προσωπικά τέρματα στο 23′ και στο 26′, το δεύτερο εκ των οποίων με καταπληκτικό βολέ έξω από την αντίπαλη περιοχή, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Στο 36′ o Φίλιπ Μανοΐλοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ωστόσο στο 44ο λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του 21χρονου κεντρικού αμυντικού Δημήτρη Σταυρόπουλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Στρνταν Σπιριντόνοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις συγκινήσεις του πρώτου μέρους, με τον ταλαντούχο Σέρβο τερματοφύλακα του Πανιωνίου να σταματάει την προσπάθεια του Νέιρα (τον οποίο είχε «τροφοδοτήσει» με έξυπνη κάθετη πάσα ο Βαγγέλης Πλατέλλας) στο 59′ και τον Στρέζο να… απαντάει πέντε λεπτά αργότερα, με δύσκολη απόκρουση στο κοντινό σουτ του Σπιριντόνοβιτς. Ο Ζοσέ Ανιγκό προσπάθησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του με την είσοδο του Μανθάτη και του Καμαρά, είδε την μπάλα να κοντράρει στο σουτ του Φιορίν Ντουρμισάι με καλές προϋποθέσεις στο 79′ και ένα λεπτό αργότερα τον Γιάγια Μπανανά να χάνει την ευκαιρία της σεζόν κι ας είναι ακόμα Αύγουστος, σουτάροντας άουτ από τα δύο μέτρα προ κενής εστίας και με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο!

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να πληρώσει ακριβά αυτή την τεράστια χαμένη ευκαιρία, ωστόσο ο τερματοφύλακας Μανοΐλοβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του και επενέβη σωτήρια σε ένα ακόμη εντυπωσιακό σουτ του ακαταπόνητου Νέιρα στο 88′, μην επιτρέποντάς του να μετατρέψει την σπουδαία εμφάνισή του σε… μυθική με ένα εκτός έδρας χατ-τρικ. Στις καθυστερήσεις ο Στρέζος σταμάτησε με τη σειρά του τον Ουμάρ Καμαρά στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα και έτσι το εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι της Νέας Σμύρνης για την πρώτη αγωνιστική της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ έληξε ισόπαλο (2-2), με τις δύο ομάδες πάντως να κερδίζουν το χειροκρότημα για την προσπάθεια και το επιθετικό τους στιλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος (86′ Σιντί Αλί), Κεϊτά, Ντομίνγκες, Σπιριντόνοβιτς (74′ Μανθάτης), Ντουρμισάι, Μασούρας (74′ Καμαρά)
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κουτσιανικούλης (83′ Σασί), Βουό, Πλατέλλας (83′ Ντίνας), Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μεγιάδο (63′ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Ποτουρίδης

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας)

Το ταμείο του αγώνα

Σε ένα «τρελό» πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος έδειξε διάθεση να… καθαρίσει την μπουγάδα από νωρίς και ήταν εξαιρετικός για ένα εικοσάλεπτο, ωστόσο η αντεπίθεση του ΟΦΗ με μπροστάρη τον πολυσύνθετο Νέιρα ανέτρεψε τα δεδομένα του αγώνα. Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό είχε την τύχη να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα, παίρνοντας και την ψυχολογία με το μέρος της, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ανετοιμότητα των δύο ομάδων σε συνδυασμό με τη ζέστη και την κόπωση (χωρίς να λησμονήσουμε την… αδιανόητη ευκαιρία του Μπανανά στο 80′) έριξε αρκετά τον ρυθμό του παιχνιδιού, το οποίο ολοκληρώθηκε μάλλον δίκαια χωρίς νικητή (2-2).

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Χουάν Άνχελ Νέιρα «έλαμψε» στη Νέα Σμύρνη με την πληθωρική του εμφάνιση και «διέλυσε» την αντίπαλη άμυνα με τις εμπνεύσεις του, πετυχαίνοντας δύο πολύ όμορφα τέρματα και δείχνοντας την κλάση του. Ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς όχι μόνο δεν εμφανίστηκε… ξενερωμένος που δεν πήρε μεταγραφή, αλλά ήταν και ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής των Αθηναίων, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν παρότι δέχθηκαν δύο γκολ έκαστος οι τερματοφύλακες Μανοΐλοβιτς – Στρέζος.

Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Αργεντινός Μιγκέλ Μεγιάδο δεν κατάφερε να διακριθεί στη μεσαία γραμμή του ΟΦΗ, σε ρόλο ανασταλτικού χαφ, «χρεώνεται» το λάθος στη φάση του 1-0 και την… τρικυμία στον χώρο ευθύνης του στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, απολύτως δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε σχετικά νωρίς από τον προπονητή του. «Μοιραίος» για τον Πανιώνιο ο… κεντρικός αμυντικός του, Γιάγια Μπανανά, καθώς η ευκαιρία του στο 80ο λεπτό απλώς δεν χάνεται από επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Ο έλεγχος των διαιτητών

O «νεοφώτιστος» διαιτητής Γιώργος Βρέσκας από την ΕΠΣ Πιερίας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα παρότι το αποψινό παιχνίδι υπήρξε δυνατό (όχι όμως αντιαθλητικό) και κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του με επιτυχία, βοηθούμενος και από την εξέλιξή του. Σφύριξε αρκετά φάουλ και «μοίρασε» πέντε κίτρινες κάρτες, τέσσερις εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο. Σχετικά ήρεμο απόγευμα και για τους βοηθούς του, Δαμιανό Ευθυμιάδη και Δημήτρη Γκάγκα.

Πηγή: www.sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top