Η ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για τις γέφυρες – Απέτυχε ο εργολάβος στην Μονή

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για τις γέφυρες – Απέτυχε ο εργολάβος στην Μονή

Οι γέφυρες στο οδικό δίκτυο του Τμήματος Δημοσίων Έργων επιθεωρούνται/ελέγχονται πάνω σε τακτική βάση από ομάδα εκπαιδευμένων μηχανικών και τεχνικών αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνεται, για τον σκοπό αυτό, η ομάδα είναι εξοπλισμένη με εξειδικευμένο μηχάνημα που αγοράστηκε από το Τμήμα ειδικά για τον σκοπό αυτό, με ενσωματωμένο ειδικό καλάθι για τον επισταμένο έλεγχο κάτω από τα καταστρώματα  των ψηλών γεφυρών.

Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στις ψηλές σπονδυλωτές γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού – Πάφου, οι οποίες ελέγχονται πάνω σε ετήσια βάση και συμπληρώνονται τα ανάλογα δελτία ελέγχου, τα οποία αξιολογούνται από των Κλάδο Μελετών Γεφυρών και Ειδικών Κατασκευών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, σε συνεργασία με Συμβούλους Μελετητές.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των ελέγχων αυτών, όπου κρίνεται απαραίτητο μετά και από τις ανάλογες μελέτες συντηρούνται ή ανακατασκευάζονται γέφυρες. Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί πέντε γέφυρες στον Παρακαμπτήριο Λεμεσού/Αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου (Γέφυρα Πολεμιδιών, Αγίου Συλά, Ύψωνα, Φράγματος Κούρρη, Λεωφόρος Νίκαιας), τέσσερις γέφυρες στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού (Ποταμός Αλμυρός, Αλυκός, Γυαλιάς, ποταμός Καλόγηρος). Επίσης, για τις γέφυρες Ζυγού - Άλασσα και Πεντάσχοινου παρά το Βασιλικό έχει κριθεί σκόπιμη η ολική ανακατασκευή/  αντικατάσταση τους και έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες. Παράλληλα, προωθείται η ενίσχυση/αναβάθμιση της γέφυρας Καλαβασού στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού, με στόχο το έργο να υλοποιηθεί το έτος 2020.

Σε ό,τι αφορά δε, τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο για τη Γέφυρα στη Μονή στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πληροφορεί τα ακόλουθα:

α. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του οδικού δικτύου, είχε προχωρήσει σε μελέτη για ενίσχυση/αναβάθμιση της υπό αναφορά γέφυρας με ιδιώτη μελετητή. Η εργασία συνολικού κόστους €1.3 εκ. ανατέθηκε σε Εργολάβο. Δυστυχώς, ο Εργολάβος απέτυχε να υλοποιήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, συνεπώς το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή του συμβολαίου και προχώρησε άμεσα στην επαναπροκήρυξη διαγωνισμού.  Οι προσφορές υποβάλλονται στις 21/9/2018 και σύντομα αναμένεται η κατακύρωση και η επανέναρξη των εργασιών.

β. Μέχρι την ημερομηνία τερματισμού του Συμβολαίου, είχαν εκτελεστεί εργασίες ενίσχυσης των βάθρων και ακρόβαθρων της γέφυρας, καθώς και μερική αποκάλυψη υφιστάμενου οπλισμού στις κεφαλοδοκούς της γέφυρας, σε σημεία που υπήρχε αποσάθρωση του σκυροδέματος.

γ. Η υφιστάμενη κατάσταση της γέφυρας, όπως είναι στο παρόν στάδιο με τις ημιτελείς εργασίες έχει επιθεωρηθεί από την ομάδα επίβλεψης του έργου, καθώς και από τον ιδιώτη Μελετητή και επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας και ασφάλειας της γέφυρας και δεν εμπνέει οποιανδήποτε ανησυχία.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE