ΚΟΣΜΟΣ

Περιοδεία στα νησιά Φερόες για την πριγκιπική οικογένεια της Δανίας

Περιοδεία στα νησιά Φερόες για την πριγκιπική οικογένεια της Δανίας

Τετραήμερη περιοδεία στα νησιά Φερόες έκαναν ο πρίγκιπας Φρέντερικ της Δανίας, η πριγκίπισσα Μέρι και τα τέσσερα παιδιά τους. Η οικογένεια επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την πόλη Κλάκσβικ στο νησί Μπόρνοϊ, το χωριό Χάταρβικ στο νησί Φούγκλοϊ και φωτογραφήθηκε μπροστά από το άγαλμα της θρυλικής γυναίκας-φώκιας που στέκεται πάνω σε βράχο στην άκρη του ωκεανού, στο χωριό Μικλανταλούρ του νησιού Κάλσοϊ.


Το άγαλμα αυτό που οι κάτοικοι των νησιών Φερόες ονομάζουν "Kopakonan" παραπέμπει σε μια λαϊκή δοξασία, σύμφωνα με την οποία οι φώκιες φέρονται να ήταν άνθρωποι των αρχαίων χρόνων που είχαν επιλέξει να αυτοκτονήσουν πέφτοντας στη θάλασσα. Μια φορά τον χρόνο, το βράδυ των Θεοφανείων, φθάνουν στην ακτή, πετούν το δέρμα τους, αυτό της φώκιας και ξαναπαίρνουν ανθρώπινη μορφή. Θα χορέψουν στην παραλία και θα διασκεδάσουν μέσα σε σπηλιές.

Μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους-- τον 12χρονο Κρίστιαν, την 11χρονη Ιζαμπέλα, τον 7χρονο Βίνσεντ και τη δίδυμη αδελφή του Ζόζεφιν-- ο πρωτότοκος γιος και η νύφη της βασίλισσας Μαργκρέτε Β`της Δανίας επισκέφθηκαν για τέσσερις ημέρες τα νησιά Φερόες, ένα αρχιπέλαγος 18 μικρών νησιών, που ανήκει στο βασίλειο της Δανίας, μεταξύ του Ατλαντικού Ωκεανού και της Νορβηγικής Θάλασσας, ανάμεσα στη Σκωτία και στην Ισλανδία. Στις παραδοσιακές γιορτές όπου παρέστη η οικογένεια φόρεσε την τοπική ενδυμασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top