ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Μείωση ΜΕΧ κατά 2 δισ. σε οκτώ μήνες ήθελε η Κεντρική Τράπεζα – «Άπιαστο»

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Μείωση ΜΕΧ κατά 2 δισ. σε οκτώ μήνες ήθελε η Κεντρική Τράπεζα – «Άπιαστο»

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) κάλεσε τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) στις 11 Αυγούστου 2017 να μειώσει τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) κατά 1,8 δισ. ευρώ μέσα σε οκτώ μήνες, αναφέροντάς τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έμπαινε ο μηχανισμός εξυγίανσης, ανέφερε το νυν μέλος της Επιτροπείας της ΣΚΤ Πανίκος Πούρος.

Όπως είπε ο κ. Πούρος η ΚΤΚ κάλεσε τον Αύγουστο του 2017 τα μέλη της Επιτροπείας με προειδοποίηση μια ημέρας και τους είπε ότι θα πρέπει να μειώσουν τις ΜΕΧ από από 7,2 δισ. σε 5,4 δισ. μέσα σε οκτώ μήνες, κάτι που όπως είπε ήταν άπιαστο.

Από εκεί και πέρα, ανέφερε, ένιωθε πως ό,τι και να έκαναν όσον αφορά την εξεύρεση κεφαλαίων και τη μείωση των ΜΕΧ δεν θα κατάφερναν τίποτα ουσιαστικό.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι η ΣΚΤ θα μπορούσε να επιβιώσει και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν έβγαιναν από το σύστημά της οι ΜΕΧ με την ίδρυση του φορέα διαχείρισης, όσο ήταν ακόμα εν ζωή.

Είπε επίσης ότι αν δινόταν χρόνος οι ΜΕΧ θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και με τη συμβολή της Altamira.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top