ΚΥΠΡΟΣ: Υψηλό το προσδόκιμο ζωής των γυναικών

ΚΥΠΡΟΣ: Υψηλό το προσδόκιμο ζωής των γυναικών

Στην πέμπτη θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ βρίσκεται η Κύπρος ως προς το προσδόκιμο ζωής των γυναικών.

Σύμφωνα με ανάλυση της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), που βασίζεται σε στοιχεία της Eurostat από το 2016, οι γυναίκες στην Κύπρο ζουν 84,9 χρόνια κατά μέσο όρο. Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 83,6 έτη.
 
Η ανάλυση επικεντρώνεται στις Βρετανίδες, το προσδόκιμο ζωής των οποίων υπολογίζεται κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ, στα 83 έτη.
 
Οι πρόωροι θάνατοι γυναικών στη Βρετανία, που είναι αυξημένοι σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και περιορίζουν το προσδόκιμο ζωής, αποδίδονται από την PHE σε μεγάλο βαθμό σε ανθυγιεινές συνήθειες.
 
Αυτοί οι πρόωροι θάνατοι προκαλούνται από καρκίνους, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και διαβήτη, ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνευματωδών και την κακή διατροφή.
 
Οι Ισπανίδες είναι οι Ευρωπαίες με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο, τα 86,3 χρόνια. Ακολουθούν οι Γαλλίδες με 85,7 χρόνια ζωής και οι Ιταλίδες με 85,6.
 
Στον αντίποδα οι Βουλγάρες έχουν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, στα 78,5 έτη, με τις Ρουμάνες να ακολουθούν στα 79,1.
 
Οι Ελληνίδες βρίσκονται στη 12η θέση, πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 84 έτη ως προσδόκιμο ζωής.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.