ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τομέας επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής (TEEN)

Τομέας επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής (TEEN)

Ο Τομέας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών δια της Προέδρου του, κ. Μαρίας Φωκά, συμμετείχε στη συνάντηση του Συμβουλίου του European Federation of Critical Care Nursing Associations (EfCCNa), η οποία διεξήχθη στο Amsterdam της Ολλανδίας το σαββατοκύριακο 15 – 16 Σεπτεμβρίου 2018. Στόχος της συνάντησης ήταν η χάραξη κοινής πολιτικής και υιοθέτησης κοινού οράματος μεταξύ των 28 Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Εντατικής Νοσηλευτικής που το αποτελούν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του Συμβουλίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της φωνής των νοσηλευτών εντατικής στην Ευρώπη, προαγωγή της εκπαίδευσης και της έρευνας και ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών. Για το σκοπό αυτό, έχει αποφασιστεί η ενίσχυση του Προγράμματος Ανταλλαγής Νοσηλευτών Εντατικής μεταξύ των χωρών μελών (EfCCNa Exchange Programme: http://www.efccna.org/education/exchange-programme)
Η επόμενη συνάντηση του Συμβουλίου του EfCCNa θα πραγματοποιηθεί στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας στις 13 – 16 Φεβρουαρίου 2019. Ταυτόχρονα με τη συνάντηση του Συμβούλιου, θα διεξαχθεί το 8th EfCCNa Congress 2019 στο οποίο η Κύπρος συμμετέχει ενεργά (http://www.efccna.org/congress) και οι εορτασμοί για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του EfCCNa.
Ο Τομέας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής του ΠΑΣΥΝΜ προγραμματίζει σειρά δραστηριοτήτων για αναβάθμιση των γνώσεων, βελτίωση της νοσηλευτικής πρακτικής, προώθηση της έρευνας και ανταλλαγής εμπειριών των Κύπριων Νοσηλευτών Εντατικής στη Κύπρο και στο Εξωτερικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top