ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: 10.5% των Κυπρίων δεν μιλάει καμία ξένη γλώσσα

Eurostat: 10.5% των Κυπρίων δεν μιλάει καμία ξένη γλώσσα

Το 2016 το 65% των ενηλίκων σε ηλικία εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) γνώριζε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολυγλωσσίας.

Συγκεκριμένα, στην Κύπρο το 10.5% ανέφερε το 2016 ότι δεν μιλάει καμία ξένη γλώσσα, το 62,2% ότι μιλάει μια, το 20,3% ότι μιλάει δύο ξένες γλώσσες και το 7% ότι μιλάει 3 και πάνω.

Σε ορισμένα κράτη μέλη, η γνώση ξένων γλωσσών ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Σύμφωνα με τη Εurostat, περισσότερο από το 90% των ερωτηθέντων γνώριζαν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα στις χώρες αυτές: Σουηδία (97%), Λετονία, Δανία και Λιθουανία (96%), Λουξεμβούργο (95%), Φινλανδία και Μάλτα (και οι δύο από 92%) και Εσθονία (91%).

Υψηλά επίπεδα πολυγλωσσίας καταγράφονται στο Λουξεμβούργο, όπου περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες σε ηλικία εργασίας αναφέρουν ότι μιλούσαν τουλάχιστον τρεις ξένες γλώσσες. Η γνώση τουλάχιστον τριών ξένων γλωσσών ήταν επίσης υψηλή στη Φινλανδία (45%) και στη Σλοβενία (38%). Τέλος υπήρχαν τέσσερα κράτη μέλη όπου το ήμισυ του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας ήξερε μια ξένη γλώσσα: το Ηνωμένο Βασίλειο (35%), η Ρουμανία (36%), η Ουγγαρία (42%) και η Βουλγαρία (50%).

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top