ΚΥΠΡΟΣ: Δικαστής φέρεται να αλλοίωσε πρακτικά δικαστηρίου – Έρευνα με οδηγίες Γενικού Εισαγγελέα

ΚΥΠΡΟΣ: Δικαστής φέρεται να αλλοίωσε πρακτικά δικαστηρίου – Έρευνα με οδηγίες Γενικού Εισαγγελέα

Έρευνα εναντίον δικαστή διεξάγεται από την Αστυνομία με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα εδώ και έξι μήνες.

Ύστερα από καταγγελία για συμμετοχή σε κατ’ ισχυρισμόν «στημένη, μολυσμένη και ανέντιμη διαδικασία» ξεκίνησε έρευνα για να καταδειχθεί κατά πόσον ο δικαστής αλλοίωσε πρακτικά του δικαστηρίου σε υπόθεση αντιδικίας μεταξύ δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με τη Μυρτώ Ζουμίδου («Ο Φιλελεύθερος»), στην αντιδικία φέρεται να είναι αναμεμειγμένος και ο αδελφός του δικαστή που χειρίστηκε την υπόθεση.

Όπως προκύπτει από τους ισχυρισμούς, στις 30/6/2015 εξεδόθη διάταγμα σε υπόθεση διαχείρισης εταιρείας από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2015 εξεδόθη μονομερώς απαγορευτικό διάταγμα εναντίον των εμπλεκομένων από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο αφορούσε θυγατρική εταιρεία του ίδιου ομίλου, ενώ 15 μέρες μετά ο ίδιος δικαστής εξέδωσε δεύτερο απαγορευτικό διάταγμα.

Ο δικαστής, σύμφωνα με όσα εξετάζει η Αστυνομία, είναι αδελφός υπαλλήλου του ενός εκ των εμπλεκομένων προσώπων και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα είχε άμεση εμπλοκή στη διαδικασία.

Στην καταγγελία διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι από τα πρακτικά της δίκης που δόθηκαν στον παραπονούμενο προκύπτει ότι είναι παραποιημένα και πλαστογραφημένα.

Ενώπιον των Αρχών παραδόθηκε και ένας σύνδεσμος που οδηγεί σε χώρο φύλαξης αρχείων της Google καθώς και ένα USB.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απογοητευμένος με τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης - Η επιστολή του προς την Αννίτα και η αναφορά σε «αποστασιοποίηση»

Απογοητευμένος με τον ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης - Η επιστολή του προς την Αννίτα και η αναφορά σε «αποστασιοποίηση»

Επιστολή στην Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, με την οποία εκφράζει απογοήτευση για την "αποστασιοποίηση του κόμματος από τα πεπραγμένα της δεκαετούς διακυβέρνησης" του με τον ΔΗΣΥ, απέστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE