ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γιόρτασε την 6η τελετή αποφοίτησης του

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γιόρτασε την 6η τελετή αποφοίτησης του

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γιόρτασε την αποφοίτηση 533, πτυχιούχων και μεταπτυχιακών φοιτητών του σε μια εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ακάμας του ξενοδοχείου Coral Beach Hotel & Resort στην Πάφο. Οι πτυχιούχοι είχαν την ευτυχία να μοιραστούν το αποκορύφωμα της σκληρής δουλειάς τους μπροστά από ένα κοινό 1,000 και πλέον ατόμων που περιλάμβανε συγγενείς, φίλους, ακαδημαϊκούς, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες από την Κύπρο και το εξωτερικό.


Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχαλάκης Λεπτός, αφού συνεχάρη τους πτυχιούχους για την επιτυχία τους και μεταβίβασε τις ευχές του για την καλύτερη δυνατή σταδιοδρομία τους, ανανέωσε την διαχρονική δέσμευση του Πανεπιστημίου για επένδυση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και επαγγελματική καταξίωση των αποφοίτων του. Παράλληλα, εξήρε την καθοριστική συμβολή του Πανεπιστημίου στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή νέων, σημαντικών συνεργασιών με καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όπως το Middlesex University London, το University of Hull και άλλα.

Την τελετή αποφοίτησης τίμησε με την παρουσία του ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος απένειμε τα βραβεία στους αριστεύσαντες φοιτητές. Στον χαιρετισμό του, συγχάρηκε τους αποφοίτους για την κομβική, όπως την χαρακτήρισε, στιγμή της παραλαβής του πτυχίου τους. «Πέραν της γνώσης και της συνεχούς κατάρτισης, πρώτιστο μέλημα σας να είναι η διατήρηση του ακεραίου του χαρακτήρα και της προσωπικότητας σας, και να μην συμβιβάζεστε πότε με το άδικο», τόνισε απευθυνόμενος στους νέους πτυχιούχους.
Προσκεκλημένος στην τελετή ήταν και ο Αναπληρωτής Πρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Ναπολέοντας Μαραβέγιας, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, επικρότησε την ραγδαία ανάπτυξη του και την ποιότητα των προσφερόμενών προγραμμάτων.
Υπό την ιδιότητα του ως γονέας απεύθυνε τον λόγο στο κοινό ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Δρ. Κωνσταντίνος Σπυράκος. Με έκδηλη την συγκίνηση και υπερηφάνεια για την αποφοίτηση του υιού του από το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου, ο καθηγητής αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής του Νεάπολις, μια επιλογή που αποδείχθηκε ενδεδειγμένη ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες του ιδίου.

Στην καταληκτική ομιλία της τελετής, ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής κ. Παντελής Σκλιάς, ανέπτυξε τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχτεί το Πανεπιστήμιο για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της προσιτής αριστείας, της ακαδημαϊκής αρτιότητας, και της κοινωνικής ευαισθησίας. Η έρευνα και η παραγωγή νέας γνώσης, η σύνδεση με την αγορά εργασίας, τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα, η κοινωνική και εταιρική ευθύνη, και η ανάπτυξη του συλλόγου αποφοίτων αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες στις οποίες θα συνεχίσει να επενδύει το Πανεπιστήμιο. «Σε ένα περιβάλλον που ανοίγει νέες προοπτικές και προκλήσεις, είναι δέσμευση και υποχρέωση μας να δίνουμε τα εφόδια και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στους φοιτητές και απόφοιτους μας να αξιοποιούν των σύνολο των ευκαιριών που θα τους παρουσιάζονται» τόνισε ο κ. Σκλιάς.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης ο οποίος απένειμε τα πτυχία στους αποφοίτους της Νομικής Σχολής, η Βαρόνη Betty Boothroyd - πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας, βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις εκφράζει τις ευχαριστίες του στους φοιτητές, τις οικογένειες τους, και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους για την αθρόα τους προσέλευση σε μια ακόμα τελετή αποφοίτησης. Θερμές ευχαριστίες επίσης στους συνεργάτες, στο ακαδημαϊκό προσωπικό, και κυρίως στο διοικητικό προσωπικό που εργάστηκαν με υπερβάλλον ζήλο για την διεξαγωγή μιας ακόμα επιτυχημένης τελετής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top