ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες «Together we shine»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες «Together we shine»

Πέραν των 10,000 πολιτών, όλων των ηλικιών έδωσαν και φέτος δυναμικά το παρών τους στην Πορεία που διοργάνωσε η EUROPA DONNA Κύπρου για τον Καρκίνο του Μαστού.

Οι συμμετέχοντες, περπάτησαν κρατώντας τις Ροζ Φιγούρες που αντιπροσώπευαν τα 618 νέα περιστατικά με καρκίνο του μαστού που διαγνώστηκαν σε γυναίκες το 2017, μια μπλε Φιγούρα για τον άνδρα που διαγνώστηκε και άλλες 97 λευκές Φιγούρες, οι οποίες αντιπροσώπευαν όσες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον καρκίνο του μαστού, τη χρονιά που πέρασε.

Αμέσως μετά την Πορεία, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν ένα τεράστιο ανθρώπινο Ροζ Φιόγκο, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμούς, εκ μέρους της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Γιαννάκη, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της AstroBank, κ. Γιώργος Άππιος και η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, κ. Εύη Παπαδοπούλου.

Μετά τη διεξαγωγή της πορείας, ακολούθησε συναυλία των Stereo Soul στη διάρκεια της οποίας, ο κόσμος τραγούδησε με συγκίνηση το τραγούδι «SHINE», το οποίο γράφτηκε ειδικά για τη φετινή Πορεία της Europa Donna Κύπρου.

Η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, κ. Εύη Παπαδοπούλου, απευθυνόμενη στον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «για μας στην Europa Donna, είναι τάμα ζωής, να αφήσουμε το θετικό μας στίγμα σε όλες τις γυναίκες. Αξιοποιούμε τη δική μας εμπειρία γιατί το ζήσαμε και το ζούμε». «Είμαστε αποφασισμένες», τόνισε, «να δώσουμε δύναμη, να στηρίξουμε και να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή υπόσχεση για το αύριο. Στη φετινή Πορεία διεκδικούμε την επιστημονική εξειδίκευση στις υπηρεσίες που προσφέρονται. Γιατί με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Διεκδικούμε επίσης το δικαίωμα στην ασφάλιση και το δικαίωμα στην εργασία, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία».

Στο δικό του χαιρετισμό του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της AstroBank, κ. Γιώργος Άππιος, επισήμανε ότι η AstroBank για 10η συνεχή χρονιά περπατά μαζί με τη Europa Donna Κύπρου και τις χιλιάδες του κόσμου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι ανίκητος. «Όλοι εμείς», σημείωσε, «θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με θέληση, αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και αφοσίωση, μέχρι τη μέρα που η Πορεία, δεν θα έχει, ούτε μια άσπρη φιγούρα».

Σε χαιρετισμό της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, την οποία ανέγνωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κ. Χριστίνα Γιαννάκη, η κ. Αναστασιάδη, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης της κοινωνίας. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ας περπατήσουμε για άλλη μια χρονιά μαζί, αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούμε να ενδυναμώσουμε την προσπάθεια και να λάμψουμε στην μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top