ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικός Μήνας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αφιερωμένος στον μεγάλο Κύπριο, Μιχάλη Κακογιάννη

Πολιτιστικός Μήνας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αφιερωμένος στον μεγάλο Κύπριο, Μιχάλη Κακογιάννη

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καλλιεργώντας και εμπεδώνοντας την αρχή της αδιαίρετης σχέσης όσο και της συνεχούς αλληλεπίδρασης Πολιτισμού και Επιστήμης έχει θεσμοθετήσει τις ετήσιες εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Μήνας». Ο «Πολιτιστικός Μήνας 2018» είναι αφιερωμένος στη μεγάλη προσωπικότητα του Μιχάλη Κακογιάννη, ενός από τους ελάχιστους ανθρώπους του ελληνικού πολιτισμού, στον 20ο αιώνα που υπήρξε πραγματικά διεθνής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος “για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Πολιτιστικός Μήνας αποτελεί έναν θεμελιακό οδηγό Παιδείας, καθώς με τις εκδηλώσεις και τις συνέργειες προάγεται και διαμορφώνεται η αισθητική αγωγή. Προάγεται και διαμορφώνεται το ευ ποιείν και πράττειν των κοινωνικών και ανθρωπιστικών αναγκών, μέσα από το φως του διαχρονικού χαρακτήρα των αξιών του πολιτισμού”.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου – Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο και του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα. Η τελετή έναρξης του «Πολιτιστικού Μήνα 2017» θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στις 10 Οκτωβρίου στις 19:00 ενώ την κήρυξή της θα κάνει ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο ΑΕ κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1921 στη Λεμεσό και μετά από σπουδές νομικής, δραματικών τεχνών και σκηνοθεσίας στο Λονδίνο, το 1947, άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός. Όμως, γρήγορα τον κέρδισε η σκηνοθεσία. Κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού μήνα θα προβληθούν οι ταινίες του Ηλέκτρα, Βυσσινόκηπος, Ερόικα και Άνω, Κάτω και Πλαγίως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top