Μετά από μια καταστροφική πενταετία άνθηση του εμπορίου αυτοκινήτων - Δεκάδες τα λουκέτα

Μετά από μια καταστροφική πενταετία άνθηση του εμπορίου αυτοκινήτων - Δεκάδες τα λουκέτα

Μετά από μια πενταετία που αποδείχθηκε καταστροφική για τον κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτων υπάρχει άνθηση πλέον.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα Φιλελεύθερος του εκπροσώπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Οχημάτων Ανδρέα Σιήκκη ο τομέας των εισαγωγών αυτοκινήτων και περισσότερο των μεταχειρισμένων ήταν ένας εκ των τριών τομών της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο που πλήγηκε περισσότερο μετά την κρίση και στη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.

Όπως αναφέρει μέχρι το 2017 «είμαστε απλώς βιώσιμοι» ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.

Οι υπόλοιποι όπως αναφέρει απλά εργάζονταν χωρίς κέρδος.

Το 2018 όμως ήταν η χρονιά που καταγράφηκε η αναβάθμιση και για πρώτη φορά έκτοτε κατέστησαν κερδοφόρες οι επιχειρήσεις.

Ένας από τους τομείς που βοήθησαν στην άνθηση της εμπορίας αυτοκινήτου ήταν το γεγονός ότι πλέον πολλοί Ρώσοι, Κινέζοι και άλλοι ξένοι μόνιμοι κάτοικοι, έδωσαν μια νέα ώθηση στις επιχειρήσεις του κλάδου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η πολιτική δεν πήγε διακοπές: Τα 3+1 θέματα που σημάδεψαν την εβδομάδα και όσα έρχονται

Η πολιτική δεν πήγε διακοπές: Τα 3+1 θέματα που σημάδεψαν την εβδομάδα και όσα έρχονται

Μπορεί ο Αύγουστος να παραμένει για την πολιτική σκηνή, μήνας χαμηλών ρυθμών, όμως η εβδομάδα που ολοκληρώνεται μόνο ήσυχη δεν ήταν. Κυπριακό, συνταξιοδοτικό, νέα πολιτική περίοδος και Great Sea Interconnector βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο, με αρκετές από τις εξελίξεις να αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όχι για όσα έγιναν ήδη, αλλά για όσα προμηνύουν από τον Σεπτέμβριο.